Evropski teden mobilnosti

datum: 08.09.2014

kategorija: Novice


Zdravstveni dom Koper in Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta vas ob Evropskem Tednu mobilnosti v Mestni občini Koper (15.-22. september 2014) vabita na preizkus hoje, ki bo potekal v petek, 19. septembra 2014, od 17. do 19. ure in na simulacijo hoje s palico za slepe in slabovidne, ki bo prav tako v petek, 19. septembra 2014, s pričetkom ob 17. uri.

Organizator ETM: Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Mestna občina Koper

Lokacije: Na začetku Semedelske ceste nasproti Hotela Koper.

Preizkus hoje: Preizkus, ki bo potekal na dva kilometra, je enostaven, natančen, varen in ponovljiv test, na katerem se s pomočjo hitre hoje, izmeri telesna zmogljivost. Na podlagi rezultatov bodo strokovnjaki z Zdravstvenega doma Koper svetovali ustrezno telesno dejavnost ter zdravju prijazno športno vadbo. Test je primeren za vse med 20. in 65. letom, ki so telesno nedejavni ali zmerno telesno dejavni.

Mesto Koper - prijazno do slepih in slabovidnih: Simulacije hoje s pomočjo palice za slepe in slabovidne pomaga razumeti drugačnost. Izvajalca bosta dr. Aksinja Kermauner in mag. Jurij Marussig, predavatelja na Univerzi na Primorskem, Pedagoški fakulteti.

Oprema: S sabo prinesite športna oblačila, obutev, pokrivalo za glavo in vodo.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino