Okrogla miza Socialni pedagogi v naši družbi

datum: 09.06.2015

kategorija: Novice


Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta (UP PEF) je za študijsko leto 2015/2016 razpisala novi magistrski študijski program Socialna pedagogika. Prvič bo predstavljen na informativnem dnevu za podiplomski študij UP PEF, ki bo potekal 18. junija 2015 ob 16.30 na sedežu fakultete, ter v sklopu okrogle mize o socialnih pedagogih v naši družbi, ki bo potekala 23. junija 2015 ob 16.00 na sedežu Univerze na Primorskem.

UP PEF je razpisala novi magistrski študijski program Socialna pedagogika, ki je edini dvoletni študijski program s področja socialne pedagogike v Sloveniji, saj je koprsko primorsko področje podhranjeno tako z oblikami pomoči kot intervencijami na področju otrok in mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi motnjami in težavami, tudi izven družinske vzgoje, preventivnih programov, kar dodatno spodbuja k iskanju virov za vzpostavitev mreže pomoči.
 
Na okrogli mizi, ki jo bo moderiral dr. Mitja Krajnčan, redni profesor za socialno pedagogiko na UP PEF, bodo sodelavci - vrhunski strokovnjaki s področja socialne pedagogike, kot so ravnatelji največjih srednjih šol v Sloveniji, direktorji zaporov, predstavili svoj pogled na delo in poslanstvo socialnih pedagogov. Biti socialni pedagog je iskan poklic in predstavlja energično in fleksibilno delo, pri katerem se pozitivne spremembe ne opazijo samo pri posameznikih ampak v celotni družbi. 

Na okrogli mizi bodo sodelovali mag. Andrej Berdajs, Andreja Sinjur, mag. Danijela Prelič Mrhar, Damjan Habe, Matej Vukovič, Mateja Marovič in Boštjan Bajželj. Vabljeni so strokovnjaki s prakse in kandidati za študij ter drugi zainteresirani.  

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava do 22. junija 2015 na e-naslov andreja.sopic@pef.upr.si.

Vabljeni!  

Info dan in okrogla miza plakat za net

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino