Srečanje s Cirilom Zlobcem

datum: 18.09.2015

kategorija: Novice


Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta vabi na literarno srečanje s pesnikom, CIRILOM ZLOBCEM, akademikom in častnim doktorjem Univerze na Primorskem. S pesnikom se bomo srečali v sredo, 7. oktobra 2015, ob 17.30 v avli palače Armerija Univerze na Primorskem (Titov trg 4, Koper).

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem je v goste povabila častnega doktorja Univerze na Primorskem Cirila Zlobca, ki je tudi eden od pobudnikov ustanovitve Univerze na Primorskem. Pogovor bo vodila doc. dr. Barbara Zorman, spremljali ga bodo recitali in glasbena spremljava študentov Pedagoške fakultete pod mentorstvom doc. Jelene Sitar Cvetko, doc. dr. Ivana Lešnika in predavatelja Vladimirja Batiste.

Zaradi omejenega števila prostih mest svojo prisotnost vnaprej potrdite do 5. oktobra 2015 na e-naslov andreja.sopic@pef.upr.si.

Ciril Zlobec je svoje prve pesmi objavljal že med vojno. Leta 1953 je skupaj s Tonetom Pavčkom, Kajetanom Kovičem in Janezom Menartom izdal prvo svojo pesniško zbirko Pesmi štirih, ki je do danes doživela številne ponatise. Sledile so številne druge pesniške zbirke in pripovedniška dela. Številna Zlobčeva dela so prevedena v tuje jezike. Ob 90. rojstnem dnevu je izšel izbor njegovih ljubezenskih pesmi Ljubezen - čudež duše in telesa (2015). Gostujoči bo po dogodku podpisoval knjige, ki se jih bo lahko kupilo v avli palače Armerija Univerze na Primorskem.
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino