Novoletna glasbena prireditev in otvoritev razstave Bibarije in glasba

datum: 18.12.2015

kategorija: Novice


Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta vljudno vabi na NOVOLETNO GLASBENO PRIREDITEV ter na otvoritev poučne in interaktivne razstave BIBARIJE IN GLASBA, v ponedeljek, 21. decembra 2015, ob 12. uri, v atriju Pedagoške fakultete, Univerze na Primorskem.
 
Glasbeno predstavo so pripravili študenti dodiplomskih študijskih programov Edukacijske vede, Predšolska vzgoja in Razredni pouk, pod mentorstvom visokošolskih predavateljev in učiteljev Vladimirja Batista, dr. Barbare Kopačin, Bojane Kralj in dr. Ivana Lešnika.

V sklopu novoletnih prireditev na UP PEF vas vabimo tudi na ogled poučne razstave Bibarije in glasba, ki so jo pripravili študenti 2. letnika dodiplomskega študijskega programa Predšolska vzgoja, pod mentorstvom dr. Bogdane Borote. Morda tudi vas razstavljene bibe nagovorijo, da ustvarite novo besedilo in bibo tudi izdelate. Študentki Ana Štrajhar in Urška Repanšek bosta v sklopu novoletne glasbene prireditve izvedli bibarijo Mire Voglar, Krtek in miška ter ljudsko prstno igro Prsti. Bibo nam na slikovit način oriše MIra Voglar, ko pravi:

  • Bibe so nekaj, česar ni, pa vendar je.
  • Bibe so vesele igre.
  • Bibe so bitjeca, ki spravljajo otroke v dobro voljo. Bibe so mamini prsti.
  • Bibe … to je nekaj, kar si vsak od nas želi, da bi imel, in kar tudi lahko ima, če le hoče.

Bibarije so krajše igre med odraslim in otrokom, v katerih ima glavno besedo Biba. Bibarije, pa tudi prstne igre, so tesno povezane tudi z glasbo. Lahko se z glasbo začnejo ali končajo, skoraj vse pa imajo glasbene prvine vtkane v ritem besed in dotika.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino