UP PEF vzpostavlja Center za vseživljenjsko učenje

datum: 02.02.2016

kategorija: Novice


UP PEF je v leto 2016 stopila s ciljem poudariti pomen in delovanje vseživljenjskega učenja. Pomemben korak k temu bo ustanovitev Centra za vseživljenjsko učenje (v nadaljevanju center), katerega vrata se bodo odprla v začetku letošnje pomladi. Široko zasnovan center bo ponujal različne aktivnosti, ki se med seboj povezujejo in dopolnjujejo. Zaradi pestrosti študijskih programov in aktivnega sodelovanja s strokovnimi in znanstvenimi sodelavci z različnih področij, bo lahko fakulteta nudila usmerjena izobraževanja vsem starostnim skupinam.

V okviru centra je predvidena vzpostavitev Alumni kluba, ki bo namenjen diplomantom UP PEF. Center bo nudil še posodobitvene programe za nadgrajevanje znanja strokovnih delavcev s področja vzgoje in izobraževanja, različna predavanja, delavnice in seminarje, namenjene različnim javnostim. Kot prva se bo pričela izvajati delavnica za študente z naslovom »Smernice za oblikovanje seminarskih in zaključnih del«.   

Center bo tako ponujal obilo možnosti za izobraževanje, pri čemer bo na voljo tudi svetovanje za vse študente in dijake, ki potrebujejo informacije o poteku študija na UP PEF ali pa pomoč pri izbiri študijskega programa, nadaljevanju študija in podobno. Pod okriljem centra bosta ponujena tudi programa, poimenovana »ABC fakulteta« in »Modra fakulteta«. Prvi bo vključeval predavanja za otroke od 3. do 9. razreda osnovne šole. Teme, ki se bodo izvajale v okviru Modre fakultete, pa bodo privabljale predvsem starejše udeležence. Nabor vsebin bo prilagojen aktualnim temam. Prav tako pa bodo snovalci programa upoštevali želje in zanimanja javnosti. Znanja in izkušnje bodo sodelujoči delili tudi z zaposlenimi in s študenti na Univerzi na Primorskem.

Več informacij:
Nina Krmac (nina.krmac@pef.upr.si), UP PEF
 

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino