Teden UP PEF in dnevi knjige

datum: 09.04.2016

kategorija: Novice


Vljudno vabljeni na Teden Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete in dnevov knjigeki bodo potekali od 14. do 25. aprila 2016.

Program UP PEF
Program knjigarne Libris Koper

Izpostavljeni dogodki

_______________________________14. 4. 2016_______________________________

Predstavitev monografij zaposlenih na UP PEF
Tradicionalni Teden UP PEF se bo pričel že v četrtek, 14. aprila 2016, ob 16.00 v predavalnici P5 (Cankarjeva 5, Koper) s predstavitvijo monografij (znanstvenih in strokovnih) ter visokošolskih učbenikov visokošolskih učiteljev in sodelavcev UP PEF, ki so jih leta 2015 kot avtorji ali uredniki izdali v zbirki PEF Annales Ludus pri Založbi Annales in pri drugih založbah. Poudarek bo na novostih v strokah, ki se jih bo lahko po predstavitvah tudi naročilo.
_______________________________19. 4. 2016_______________________________

Mestne podobe skozi gib
V sklopu predmeta Plesne dejavnosti predavateljice Vesne Geršak bodo študenti dodiplomskega visokošolskega strokovnega študijskega programa Predšolska vzgoja 19. aprila 2016 od 10.30 do 11.30 po Kopru zrcalili mestne podobe skozi gib. Vabljeni k ogledu in tudi sodelovanju.

Karierni dan na UP PEF
Na kariernem dnevu UP PEF, ki bo potekal 19. aprila 2016 s pričetkom ob 12.00 v predavalnici P3 (Cankarjeva 5, Koper), bo omogočena izmenjava informacij o možnostih zaposlitve in drugih oblik sodelovanja. V predavalnici P4 pa bo ob 14.00 sledilo mreženje in povezovanje študentov s potencialnimi delodajalci na podlagi izvedbe hitrih zmenkov. Načrtujte svojo karierno pot že danes in spoznajte potencialne delodajalce. Udeležba je brezplačna. Potrebna je obvezna prijava do 15. aprila 2016 na www.kariernicenter.upr.si.

Pogovor s pisateljico dr. Aksinjo Kermauner
V sklopu Slovenskih dnevov knjige in Tedna UP PEF vas knjigarna Libris in UP PEF 19. aprila 2016 ob 18.00 vabita na pogovor z dr. Aksinjo Kermauner, pisateljico in visokošolsko učiteljico na UP PEF. Pogovor, ki ga bo vodila dr. Barbara Zorman, bo potekal na Prešernovem trgu (pri knjigarni Libris Koper). Avtorica je svojo literarno pot začela leta 1977 s pesniško zbirko Ples pravljic, od takrat pa je izdala že številna knjižna dela za otroke, mladino in odrasle. Od leta 1988 se v svojih delih ukvarja tudi s problematiko slepih in slabovidnih. Poleg tega je avtorica številnih strokovnih člankov o slepoti in besedil pesmi glasbene skupine Slepi potnik. Njena zbirka treh romanov Dnevnik Hiacinte Novak je bil predstavljen na odru kot prva slovenska gledališka nanizanka pod naslovom Dosje Hiacinte Novak 1, 2 in 3. Leta 2004 pa je kot soscenaristka sodelovala pri televizijski nadaljevanki Čokoladne sanje, ki jo je predstavila RTV Slovenija. Za svoja dela je prejela številna priznanja in nagrade (Priznanje Urada vlade RS za invalide, nagrado Srebrni Aritas za besedno satiro in humor, Plaketo Antona Skale) ter nekatere njena dela so bila prepoznane tudi v  Mednarodni zvezi za mladinsko književnost (IBBY).

_______________________________20. 4. 2016_______________________________

Delavnica »Življenje lutke: multiplicirano umetniško raziskovanje«
V okviru sodelovanja z Artevelde University College iz Ghenta (Belgija) bosta gostujoča profesorja Liesbeth Vermerrsch in Simon Wemel 20. aprila 2016 od 8.30 do 10.00 v predavalnici P5 (Cankarjeva 5, Koper) izvedla delavnico na temo »Življenje lutke: multiplicirano umetniško raziskovanje«. Delavnica bo potekala na konkretnih primerih, zato je zanimiva tako za vzgojitelje in učitelje kot študente, ki bodo lahko pridobljeno znanje uporabili pri svojem življenjskem poklicu. Vabljeni tudi drugi zainteresirani, ki se želite obogatiti z novimi izkušnjami. Zaradi omejenega števila udeležencev na brezplačni delavnici se je potrebno do 15. aprila 2016 prijaviti na e-naslovu andreja.sopic@pef.upr.si. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Prevod bo zagotovljen.

_______________________________21. 4. 2016_______________________________

Jutranja kava za študente in zaposlene UP PEF
Študentski svet UP PEF v sklopu Tednu UP PEF vabi 21. aprila 2016 ob 11.00 študente in zaposlene na dvorišče pred fakulteto, kjer bodo postregli z jutranjo kavo in piškoti.

Otvoritev razstave pripomočkov za nadarjene in razstave fotografij z nastopov študentk UP PEF v obalnih vrtcih
21. aprila ob 12.00 vabljeni v atrij fakultete (Cankarjeva 5, Koper) na odprtje razstave pripomočkov za nadarjene otroke na predšolski in šolski stopnji, ki je plod dela študentk na podiplomskem študijskem programu Inkluzivna pedagogika v okviru predmeta Metode dela z nadarjenimi in talentiranimi in pod mentorstvom doc. dr. Mojce Kukanja Gabrijelčič. Hkrati vabljeni na ogled razstave fotografij z nastopov študentk 3. letnika dodiplomskega visokošolskega strokovnega študijskega programa Predšolska vzgoja v II. nadstropje fakultete. Pravljične nastope, ki so jih pripravile pod mentorstvom dr. Barbare Baloh in Martine Mejak, so izvedle v 1. semestru študijskega leta 2015/2016.

Erasmus in jaz
Dr. Stanko Pelc, visokošolski učitelj na UP PEF, bo 21. aprila ob 14.00 v predavalnici P3 (Cankarjeva 5, Koper) spregovoril o tem, kako je iti na Erasmus izmenjavo v Turčijo, na Poljsko, Češko, Portugalsko in v Španijo, kakšne so razlike in kaj je skupnega pri vseh teh izmenjavah, kakšne so izkušnje z gostitelji in kako je v mestih, kjer je prebil v povprečju po pet dni. Da bo mera polna bo dodal še gostovanje v okviru Tempusa na Hrvaškem in v okviru Norveškega mehanizma na Norveškem. Za zaposlene na UP PEF vsekakor nekaj novega o njihovem sodelavcu, in morda tudi možnost za primerjavo z lastnimi izkušnjami, za študente pa vsebinsko precej drugačno predavanje od tistih, ki ste jih bili deležni pri njegovih predmetih.

_______________________________22. 4. 2016_______________________________

Predinformativni dan za podiplomski študij na UP PEF
Fakulteta v Tednu UP PEF odpira svoja vrata tudi bodočim študentom. 22. aprila 2016 ob 17.00 vabljeni vsi zainteresirani na predinformativni dan za podiplomske študijske programe UP PEF (Inkluzivna pedagogika, Izobraževanje odraslih in razvoj kariere, Zgodnje učenje, Razredni pouk, Socialna pedagogika na 2. stopnji in Edukacijske vede, Zgodnje učenje na 3. stopnji). V predavalnici P 5 (Cankarjeva 5, Koper) boste prejeli vse potrebne informacije o študiju in gradivo, ki vam bo pomagalo pri odločitvi. Predstavil vam jih bo prodekan za študijske zadeve doc. dr. Darjo Felda.

Otvoritev dejavnosti Centra za vseživljenjsko učenje - predavanje o pomenu vseživljenjskega učenja za posameznika
Vabljeni na otvoritev in prvo predavanje Centra za vseživljenjsko učenje na UP PEF, ki bo začel delovati v okviru Univerzitetnega kariernega centra UP. Prodekan za znanstveno-raziskovalno delo in doktorski študij izr. prof. dr. Dejan Hozjan bo v okviru dneva odprtih vrat, 22. aprila 2016 ob 18.00 v predavalnici P5 (Cankarjeva 5, Koper), predstavil pomen vseživljenjskega učenja za posameznika, saj naša sodobna družba zahteva učenje v vseh življenjskih obdobjih. Le s konstantnim izobraževanjem je omogočena umska vitalnost in življenjska uspešnost. To je tudi cilj novoustanovljenega centra - širitev aktualnega znanja, ki ga bodo posredovali visokošolski učitelji in sodelavci UP PEF ter gostujoči strokovnjaki s prakse. Vabljeni vsi zainteresirani, ki želite spoznati novo obliko izobraževanja in teme, ki jih bo center v bodoče izvajal. Zaradi omejenega števila mest na brezplačnem predavanju in zaradi omejenega števila gradiva, ki ga bodo udeleženci na predavanju prejeli, se je potrebno do 15. aprila 2016 prijaviti na e-naslovu andreja.sopic@pef.upr.si.

_______________________________25. 4. 2016_______________________________

3. lutkovni PEFest
3. lutkovni PEFest je lutkovni maraton, na katerem sodelujejo vse pedagoške fakultete, iz Kopra, Maribora in letos tudi iz Ljubljane. Lutkovne predstave, ki jih je v sklopu študija pripravilo več kot 60 študentov vseh treh fakultet, bodo odigrane 25. aprila 2016 v Lutkovnem gledališču Maribor s pričetkom ob 10.00. Organizatorji si želijo, da bi prireditev postala tradicionalna in da bi pritegnila čim več mladih in tudi starejših obiskovalcev ter da bi še naprej uspešno povezovala slovenske pedagoške fakultete.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino