Otvoritev PUF festivala: Miške na poti

datum: 06.06.2016

kategorija: Novice


UP PEF in Mednarodni Center Lutkovne umetnosti Koper vabita na otvoritev mednarodnega PUF festivala v četrtek, 9. junija 2016, od 9.30 do 11.30 na vrtu Slovenika, v lapidariju Pokrajinskega muzeja v Kopru (Kidričeva ulica 19, Koper).

Študentke Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete bodo, pod mentorstvom doc. Jelene Sitar Cvetko v okviru predmeta Lutkarstvo, odigrale sedem lutkovnih predstav z naslovom MIŠKE NA POTI (po Arnoldu Loblu).

Pri izbirnem predmetu Lutkarstvo je letos nastalo sedem predstav. Njihove avtorice so študentke, ki so same izdelale lutke in sceno, priredile besedilo, izbrale glasbo … Predstave same tudi izvajajo, so igralke in animatorke. Lutkarice uporabljajo različne lutkovne tehnike, vsakokrat tisto, s katero lahko najbolje prikažejo dogodivščine svojih velikih in malih junakov ter  junakinj.  Veseli nas, da so predstave zelo različne, kot smo različni mi sami in  naše vsakdanje navadne in nenavadne zgodbe. S predstavo Miške na poti Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta prvič sodeluje na mednarodnem PUF festivalu.    

PROGRAM UP PEF
Vodnjak želja: Ingrid Peric, Ana Mandelc, Kristina Vukojević, Nataša Piškur
Mala in velika mačka: Ingrid Meze, Monika Juršič, Anja Lakošeljac,  Rosana Lukač
Stari mišon: Tanja Turk, Nina Smole, Kristina Pejić, Maja Kozjek
Potovanje: Jana Mikuletič, Maja Zupančič,  Nina Kržič
Velika in mala miš: Veronika Golčnik, Špela Bole, Maruša Jug, Kaja Germavc
Miš in Vetrovi: Maja Jeram, Ana Červ, Cecilija Vitežnik
Vodnjak Želja: Vesna Lamovšek, Katarina Kurinčič

CELOTEN PROGRAM PUF
www.mclu.info

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino