Na Festivalu uličnih umetnikov Frivolus sodeluje tudi UP PEF

datum: 11.10.2016

kategorija: Novice


Na Festivalu uličnih umetnikov Frivolus, ki ga organizira Študentska organizacija Univerze na Primorskem s pomočjo Mestne občine Koper, sodelujejo tudi študenti Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem. Potekal bo v starem mestnem jedru Kopra od 14. do 16. oktobra 2016.

Vodnjak želja
14. oktober 2016, ob 10.45 na Prešernovem trgu v Kopru

Študentki Katarina Kurinčič in Vesna Lamovšek bosta pod mentorstvom doc. Jelen Sitar Cvetko odigrali predstavo »Vodnjak Želja«. V predstavi se bo predstavila prav posebna miška s svojim prijateljem Arnoldom. Čudežni vodnjak bo mogoče tudi vam uresniči najbolj skrite želje. Seveda, če jih sploh imate! Do pričetka hitro premislite, da se bo vaša želja morebiti le uresničila!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Frivolus je festival ulične umetnosti, uličnega gledališča, kjer poklicni umetniki in skupine, ki delujejo zunaj komercialnih gledališč in cirkusov, izvajajo svoje performanse na ulici. S kulturno umetniškim dogodkom želi študentska organizacija prikazati sodobni pristop uličnega gledališča, ki se opira na svetovne trende in sledi kombinaciji glasbe, plesa in jogglinga z zahtevnimi znanji, kot so hoja po vrvi, akrobacije na trapezu in svili, bruhanje ognja ipd. Na festivalu bodo nastopali klovni, žonglerji, iluzionisti, akrobati, čarovniki, glasbeniki in ostali ulični umetniki. Ves program je brezplačen in je namenjen širši javnosti, od najmlajših do najstarejših, od domačih do tujih obiskovalcev. Namen festivala je širiti kulturo ulične umetnosti in jo približati širši javnosti.

V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v koprski taverni ali cerkvi sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

FB event
Splet

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino