UP PEF na 7. Primorskem pravljičnem festivalu

datum: 06.12.2016

kategorija: Novice


Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta v okviru ArtPEF vabi na 7. PRIMORSKI PRAVLJIČNI FESTIVAL, na katerem sodelujejo študentke UP PEF z lutkovnimi miniaturkami ŽIVALSKE ZGODBE po motivih Anje Štefan. Udeležba na festivalu je brezplačna.

Lutkovne predstave bodo študentke 3. letnika visokošolskega strokovnega študijskega programa prve stopnje Predšolska vzgoja pod mentorstvom doc. Jelene Sitar Cvetko odigrale v sredo, 7. decembra 2016, ob 17.00 v pravljični sobi Mestne knjižnice Izola (Ulica Osvobodilne fronte 15, Izola).

Letošnji 7. Primorski pravljični festival poteka od 24. novembra do 11. decembra 2016 na različnih prizoriščih v Izoli. Pobudo zanj je leta 2009 dala domačinka Aljoša Križ, slikarka, lutkarica in pravljičarka. Festival je namenjen pripovedovanju pravljic, saj se na takšen način oživlja jezik in ohranjanja moralne vrednote. Letošnji festival je posvečen kamišibaju, tj. japonsko pripovedovanje zgodb ob malem lesenem odru. V Sloveniji se izvaja od leta 2013, pripeljal pa ga je Igor Cvetko, ki skupaj z doc. Jeleno Sitar Cvetko izobražujeta in navdušujeta slovenske kamišibajkarje. Leta 2015 je bilo ustanovljeno tudi Društvo Kamišibaj Slovenije.

Pravljični festival ob podpori Občine Izola pripravljajo Mestna knjižnica Izola, Lutkovno kulturno društvo Mari o Net.Te, Italijanska samoupravna narodna skupnost Izola, Center za kulturo, šport in prireditve Izola ter tamkajšnja enota Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

Celoten program Primorskega pravljičnega festivala je objavljen na spletni strani Mestne knjižnice Izola (www.izo.sik.si).
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino