Novinarska konferenca in predstavitev novega naravoslovnega seminarja za osnovnošolske učitelje

datum: 05.05.2017

kategorija: Novice


Ob slavnostnem podpisu tripartitne pogodbe med Univerzo na Primorskem, Pedagoško fakulteto, UMMI, zavodom za izobraževanje Koper in Mladinskim zdraviliščem in letoviščem RKS Debeli rtič v sredo, 10. maja 2017, ob 12. uri vabljeni na Debeli rtič, v dvorano hotela Arija (Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič, Jadranska cesta 73, Ankaran) na novinarsko konferenco in predstavitev novega naravoslovnega seminarja za osnovnošolske učitelje.

Na novinarski konferenci bo predstavljeno na novo vzpostavljeno sodelovanje med tremi institucijami, ki pripravljajo prvi skupni seminar z naslovom Raziskovanje življenja v morju in ob njem. Seminar, ki bo potekal 22. in 23. septembra 2017 v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič, bo namenjen osnovnošolskim učiteljem. Izvajalci posameznih delavnic bodo visokošolski učitelji s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem.

Tovrstno sodelovanje je pomembno tako za lokalno skupnost kot za vseslovenski izobraževalni sistem. Povezovanje predstavlja združitev znanja s fakultete, strokovnjakov z zavoda in neokrnjenega okolja Debelega rtiča, ki je še posebej primerno za otroke in mladostnike.

Namen interdisciplinarnih seminarjev je učiteljem prikazati in približati aktivnosti, ki jih lahko v okviru šole izvajajo na obali Debelega rtiča. Udeleženci se bodo tokrat seznanili z raziskovalnim, izkustvenim in eksperimentalnim delom v naravi, saj je seminar namenjen spoznavanju živalstva in rastlinstva, ki je značilno za slovensko obalo. Poleg tega se bodo seznanili tudi z didaktičnimi priporočili za izvajanje pouka na prostem.

Prof. dr. Mara Cotič, dekanja UP PEF
Marija Mahne Male, UMMI
Mag. Ana Žerjal, vodja Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič


Kontakt
Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta 
Andreja Sopič, samostojna strokovna delavka za splošne zadeve
andreja.sopic@pef.upr.si
05 663 12 57 

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič
mag. Veronika Grmek Vilhar, vodja sektorja za prodajo in pedagoško-animacijsko dejavnost
veronika.grmek@mzl-rks.si
05 909 72 24
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino