Nov naravoslovni seminar za učitelje na Debelem rtiču

datum: 10.05.2017

kategorija: Novice


Na Debelem rtiču je bilo 10. maja med Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, UMMI - Zavodom za izobraževanje Koper ter Mladinskim zdraviliščem in letoviščem RKS Debeli rtič vzpostavljeno novo sodelovanje, ki bo na področju osnovnošolskega izobraževanja prineslo nove vsebine. Tri različne lokalne institucije so podpisale pogodbo o sodelovanju, na podlagi katere bodo organizirale in izvajale izobraževalne seminarje in delavnice s področja naravoslovja, ki bodo v bodoče namenjene tako strokovni javnosti kot otrokom in mladostnikov.

Dog o sod  2

Tovrstno sodelovanje je pomembno tako za lokalno skupnost kot za vseslovenski izobraževalni sistem. Povezovanje predstavlja združitev znanja s fakultete, strokovnjakov z zavoda in neokrnjenega okolja Debelega rtiča.

Tako se s podpisom pogodbe pričenja novo razvojno obdobje naravoslovnih programov, ki se bodo izvajali na tem območju. Že 22. in 23. septembra se bo izvedel prvi skupni seminar z naslovom Raziskovanje življenja v morju in ob njem, ki je namenjen osnovnošolskim učiteljem. Udeleženci se bodo seznanili z raziskovalnim, izkustvenim in eksperimentalnim delom v naravi, saj je seminar namenjen spoznavanju živalstva in rastlinstva, ki je značilno za slovensko obalo. Poleg tega se bodo seznanili tudi z didaktičnimi priporočili za izvajanje pouka na prostem in z drugimi aktivnostmi, ki jih lahko v okviru šole izvajajo na obali Debelega rtiča.

Program
Namestitev
Prijavnica

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino