Študentke UP PEF na festivalu Lutkovno Gledališče Pristanišče

datum: 11.10.2017

kategorija: Novice


Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta vabi na lutkovni festival Lutkovno Gledališče Pristanišče, ki poteka ob sobotah, od 30. septembra do 21. oktobra 2017, na sedežu zborov v Devinu (Italija).
 
14. oktobra ob 10.00 bodo v okviru festivala nastopile tudi študentke pedagoške fakultete, ki bodo pod mentorstvom izr. prof. Jelene Sitar Cvetko uprizorile predstavo »Želim si leteti«. Po predstavi sledi lutkovna delavnica.

Drugo leto zaporedoma se je v Devinu pojavilo posebno Pristanišče: Lutkovno gledališče, ki so si ga v veselje otrok v radoživi zagnanosti zamislili Lutkarji iz Devina v sodelovanju z Devinskim mladinskim krožkom in Otroškim pevskim zborom Ladjica. Mladi navdušeni lutkarji so želeli, da bi čarobni svet lutk spoznali tudi drugi, v slovenskem jeziku. In ga bodo, saj je lutkovno gledališče Pristanišče edini tovrstni abonmajski niz za otroke v zamejstvu. K sodelovanju so povabili tudi druge izvajalce; med njimi je izr. prof. Jelena Sitar Cvetko in njeni študenti s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem.

Več o programu
devinskimladinskikrozek@gmail.com
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino