Ta veseli dan kulture z UP PEF

datum: 01.12.2017

kategorija: Novice


Ob dnevu odprtih vrat slovenske kulture 145 organizatorjev v 56 krajih pripravlja več kot 320 dogodkov namenjenih vsem starostnim skupinam. Ob obletnici Prešernovega rojstva pa bo to leto še posebej slovesno, saj bomo simbolno vstopili v evropsko leto kulturne dediščine.

Program za celotno Slovenijo

PISANA PTICA
kamišibaj predstave za otroke od 3. leta dalje, 40 min
Slovenski gledališki inštitut, 3. december 2017 ob 11.00

Kamišibaj predstave umetniškega tandema izr. prof. Jelene Sitar Cvetko z UP PEF in mag. Igorja Cvetka iz Gledališča Zapik temeljijo na več avtorskih zgodbah, kjer se bo občinstvo vključevalo v zgodbo kot v skupno igro. Pričela bosta s Pisano ptico: »Na drevesu je bilo gnezdo. Prazno. Priletela je ptica pisanih barv. Sedla je  na gnezdo in …«. Predstavam bo sledila ustvarjalna delavnica z mag. Sandro Jenko, kustosinjo pedagoginjo iz Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja.

NAPOVEDNIK
Med 10. in 13. majem 2018 bo v Ljubljani potekal mednarodni simpozij Umetnost kamišibaja »Beseda podobe in podoba besede«, ki ga organizirajo Slovenski gledališki inštitut, Društvo Zapik, Društvo kamišibaj Slovenije, v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, Akademijo za gledališče, Radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani in Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani, Oddelkom za azijske študije. 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino