Pelčev pasijon po Stanitu ali intervju s Stanitovim alter egom

datum: 08.01.2018

kategorija: Novice


UP PEF vabi na predstavo PELČEV PASIJON PO STANITU ali INTERVJU S STANITOVIM ALTER EGOM v četrtek, 18. januarja 2018, ob 19.00 v Centru mladih Koper (Gregorčičeva ulica 4, Koper).

Vstopnine ni, je pa zaželeno, da imate s seboj vrečo smeha.

O predstavi
Pelčev pasijon je bil prvotno zamišljen kot neke vrste “standup”,  ki se je na koncu razvil v “seatdown”! Kaj to pomeni, bo nedvomno razkril ogled predstave, v kateri naj bi bile na humoren in samoironičen način predstavljene zgode in nezgode naslovnega junaka, ki so se mu dogodile tekom šestih desetletij njegovega življenja. Posebej za to priložnost je glavni igralec tudi poskusil v največji možni meri rekonstruirati svoj narečni govor, da bi tudi z njim prispeval k avtentičnosti posredovane zgodbe.

O avtorju
Stanko Pelc je geograf in sociolog, kot učitelj zaposlen na Univerzi na Primorskem, zaposlen pa je bil tudi na ljubljanski in mariborski univerzi. Strokovno se v zadnjem času ukvarja predvsem z geografsko marginalnostjo. Kadar mu dopušča čas, je dejaven tudi na kulturnem področju, in sicer kot ljubiteljski dramski ustvarjalec, igralec in režiser. Njegova hči pa je jabolko, ki ne pade daleč od drevesa.
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino