Zaposljivost in razvoj kariere

datum: 07.03.2018

kategorija: Novice


V okviru Tedna UP PEF, ki letos poteka od 12. do 18. marca, izpostavljamo okroglo mizo, ki jo UP PEF organizira s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP Akademija) 13. marca 2018 ob 17.00 v Študentskem centru UP (ŠOUP, Čevljarska ulica 27, Koper).

Teden UP 2018 plakat

Pričenja se prva ŠOUP Akademija, ki je ena od šestih neformalnih predavanj, s katerimi ŠOUP študentom UP podaja nova neformalna znanja, kompetence ter veščine, s ciljem obogatenja študentskega življenja.

Na okrogli mizi bodo predavatelji magistrskega študijskega programa Izobraževanje odraslih in razvoj kariere in študenti razmišljali o sodobnem razvijanju kariere. Sodoben koncept razvijanja zaposljivosti zahteva od posameznika drugačen pogled na sebe, svoje izobraževanje in poklicno pot. Odpirajo se vprašanja, kako postati in ostati zanimiv za delodajalce ob spremenljivem dogajanju na trgu dela. Udeleženci okrogle mize bodo pridobili koristne informacije o  iskanju zaposlitve, v času ko ni več vseživljenjskih poklicev.                                                                                               

Sodelujoči: izr. prof. dr. Dejan Hozjan (moderator), prof. dr. Jurka Lepičnik Vodopivec, doc. dr. Beno Arnejčič in Tjaša Kodelja.

__________________________________________________________________________

Po okrogli mizi, ob 18.00 sledi delavnica Naučimo se uporabljati metodo »Elevator Pitch« pri iskanju službe.

Metoda »Elevator Pitch« je v svetu uveljavljena metoda hitrega sporočanja informacij. Njena uporabnost se odraža tudi na področju iskanja zaposlitve, ko morajo kandidati v kratkem času prepričati bodočega delodajalca, da so najboljši za razpisano delovno mesto. Z delavnico se bodo udeleženci naučili prav slednje. Izvedli jo bodo visokošolski učitelji in diplomanti z magistrskega študijskega programa Izobraževanje odraslih in razvoj kariere.

Sodelujoči: doc. dr. Maja Mezgec, dr. Nina Krmac in Mirela Pekica.

__________________________________________________________________________

Drugi dogodki UP PEF v Tednu UP


 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino