Teden UP PEF: Veliko koncertno gostovanje

datum: 10.04.2018

kategorija: Novice


TEDEN UP PEF
14.–25. 4. 2018  

Veliko koncertno gostovanje  
CVETO KOBAL
DAMJAN STANIŠIĆ
VLADIMIR BATISTA & STRINGSI jazz trio

17. 4. 2018 ob 19. uri
Avla palače Armerija UP (Titov trg 4, Koper)  

Koncert je organiziran v okviru univerzitetnega študijskega programa Razredni pouk. Vstop je prost. 

Aleš Strajnar
SUITE FOR FLUTE AND GUITAR 
Amabile,  Burlesco, Rubato, Doloroso 

Miguel Llobet (guitar solo)
CONCO DEL LLADRE  
Cveto Kobal (flute solo)
CATCH THE RAIN  

Igor Štuhec
MOBILE II

Maximo Diego Pujol
SUITE BUENOS AIRES          
Pompeya, Palermo, San telmo 

Jacques Ibert
ENTR ACTE 

Vlado Batista
LA CONCORDIA
KAPLJE
JULIJAN
TRENUTEK V  DALJAVI
VRNITEV V ANDALUZIJO 

 ________________________________________________________________________
 
CVETO KOBAL (flavta) koncertira kot solist z orkestri, na solističnih recitalih in kot član različnih komornih skupin v Evropi, Izraelu, ZDA in na Japonskem. Je redni profesor na Oddelku za glasbo Pedagoške Fakultete, Univerze v Mariboru. Leta 2005 je prejel Zlati znak Univerze v Mariboru, leta 2009 pa Betettovo nagrado, najvišje strokovno priznanje Društva glasbenih umetnikov Slovenije.  

ANDREJ GRAFENAUER (kitara) je kot solist in v malih komornih zasedbah nastopil na mnogih pomembnejših koncertnih ciklih in festivalih v Sloveniji in tujini. Že vseskozi je pomemben del njegovega delovanja pedagoško delo. Od 2009 je dekan na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2000 je za svoje umetniško delovanje na glasbenem področju prejel Betettovo nagrado, najvišje strokovno priznanje Društva glasbenih umetnikov Slovenije.

VLADO BATISTA (violina) nastopa doma in po mnogih državah Evrope v različnih zvrsteh, največ v jazzu in etno glasbi. Deluje tudi kot skladatelj in avtor filmske glasbe. Posnel je več avtorskih jazz albumov pri založbah ZKP RTV SLO in Goga Musica. Kot član DSS vsako leto od leta 1998 na Noči slovenskih skladateljev predstavi svoje novosti. Svoje pedagoško delo izvaja na Pedagoški fakulteti v Kopru.  

KLEMEN KRAJC
(kontrabas) je študiral na Deželnem jazz konzervatoriju v Celovcu. Sodeluje in snema z mnogimi glasbeniki v srednje-evropskem jazzovskem prostoru. Občasno sodeluje z Big Bandom RTV, Big Bandom in orkestrom SV, kjer je tudi zaposlen. Je član zasedb Katarina Juvančič & Dejan Lapanja, Eva Hren in Sladcore, AšiQ, Teater Kvartet, Oto Pestner band ter gostuje na koncertih in snemanjih drugih zvrsti glasbe.  

GAŠPER KRŽMANC (kitara) sodeluje z mnogimi zasedbami, z orkestrom ter Big Bandom SV. V studijih deluje tudi kot glasbeni producent.

________________________________________________________________________

Več informacij o Tednu UP PEF

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino