Program Odprtih vrtov Kopra 2018

datum: 12.09.2018

kategorija: Novice


Zaključek natečaja za najlepši vrt v mestu
  

Natečaj za najlepši vrt v mestu 2018 se je zaključil. Bar Cameral v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem vabi v nedeljo, 16. septembra 2018, na dogodek Odprti vrtovi Kopra, v okviru katerega se bo ob dobrem vinu, hrani in glasbi pokukalo v skrite zelene oaze Kopra. 

Prireditev se bo pričela ob 16. uri v Baru Cameral, kjer bodo udeleženci ob plačilu vstopnice v višini 6 EUR* prejeli kozarec za pokušanje vin. S pomočjo strokovne komisije v sestavi vodje ljubljanskega botaničnega vrta Jožeta Bavcona, krajinskega arhitekta Etbina Tavčarja ter Jadrana in Darinke Čalija, ki sta zmagala na natečaju za najlepši vrt leta 2016, se bodo udeleženci dogodka podali po označenih vrtovih ter izbrali letošnjega zmagovalca.

Obiskovalci vrtov so vljudno vabljeni, da med sprehodom tudi fotografirajo svoje najljubše zelene kotičke in fotografije posredujejo na elektronski naslov odprtivrtovi@gmail.com. Organizatorji bodo izbrali najlepše, ki bodo objavljene na Facebook strani Odprtih vrtov Kopra.

Letos bo na dogodku ponovno poskrbljeno tudi za najmlajše, saj bo Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem organizirala delavnico Lov na zaklad po zelenih oazah Kopra, ki bo namenjena šolskim otrokom. V okviru iskanja se bodo otroci seznanili z mediteranskim rastlinstvom, izbrali najljubši vrt ter pripravili presenečenje za vse udeležence dogodka. Otroke lahko prijavite na elektronski naslov petra.furlan@pef.upr.si ali osebno v Baru Cameral do petka, 14. septembra 2018. Število mest je omejeno. Za varstvo otrok bo poskrbljeno.

Zaključna prireditev, ki jo bo povezoval Blaž Maljevac, voditelj z Radia Koper, se bo pričela ob 18.30 na vrtu samostana sv. Ane, kjer se bo odvil tudi koncert odlične vokalistke Lane Petrovič in kitarista Kima Babiča ter razglašeni bodo trije najlepši vrtovi v mestu 2018. Zmagovalci bodo s strani javnega podjetja Marjetica Koper prejeli vrednostni bon za nakup v Vrtnariji Marjetica. Nagradni sklad znaša 500 EUR, in sicer najlepši vrt prejme bon v višini 300 EUR, drugouvrščeni in tretjeuvrščeni pa vsak po 100 EUR.   S prireditvijo, ki jo finančno podpira Mestna občina Koper, si organizatorki Nina Krivec Rudolf (Bar Cameral) in Tina Cotič (Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem) prizadevata povezati občane in razkriti skrite zelene kotičke mesta ter na takšen način spodbuditi k trajnostnemu razvoju in širitvi zasebnih zelenih površin v mestu.      

_____________________________________________________________________

Urnik prireditve:

16.00 = zbor v Baru Cameral (Čevljarska ulica 14, Koper)
16.15–18.30 = sprehod po označenih vrtovih
16.15–18.30 = otroška delavnica Lov na zaklad po zelenih oazah Kopra
18.30–20.00 = podelitev nagrad za Najlepši vrt v mestu 2018 in nastop Lane Petrovič in Kima Babiča na  vrtu samostana sv. Ane (Destradijev trg 10a, Koper)    

* Vstopnica 6 EUR vključuje:
- kozarec in vrečka,
- voden obisk vrtov,
- vodene aktivnosti za otroke,
- degustacija vin,
- prigrizek,
- zaključni koncert.     

Sponzorji:
- Mestna občina Koper,
- Medijski sponzor: Radio Koper,
- Sponzor nagrade: Javno podjetje Marjetica Koper, d. d.,
- Degustacija vin: Vinakoper d. o. o.,
- Študentska organizacija Univerze na Primorskem,
- Kmetijska zadruga Agraria Koper, d. o. o.,
- Mini dekor, cvetličarstvo in aranžerstvo d. o. o.

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino