Retorika kot študij, retorik kot poklic

datum: 27.12.2018

kategorija: Novice


UP PEF vabi na gostujoče predavanje Retorika kot študij, retorik kot poklic doc. dr. Elenmari Pletikos Olof, predstojnice Oddelka za fonetiko na Univerzi v Zagrebu, Filozofski fakulteti, kjer študente izobražujejo za poklic "učitelj javnega nastopanja".

Predavanje, ki ga bo uvedel dr. Igor Ž. Žagar, bo potekalo v četertek, 10. januarja 2019, ob 11. uri v predavalnici FM3 (pritličje UP PEF, Cankarjeva 5, Koper). Predavanje bo v hrvaškem jeziku.

________________________________________________________________________
 
Gostujoče predavanje o retoriki se bo izvedlo na povabilo dr. Igorja Ž. Žagarja, rednega profesorja retorike in argumentacije na Univerzi na Primorskem, Pedagoški fakulteti in direktorja Pedagoškega inštituta v Ljubljani.

Retorika kot govorniška veščina ima dolgoletno tradicijo. Dandanes ima posebno vlogo tako pri javnem nastopanju, gradnji uspešne kariere kot v vsakdanjem življenju. Retorika je tudi veščina sporazumevanja in prepričevanja, v okviru katere je potrebno ustvariti in najti interakcijo ter primeren način komuniciranja. Veščino je mogoče izboljšati z nenehnim samopreverjanjem, dobro pripravo in z izkušnjami, zato so treningi zelo koristni.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino