16. Teden UP PEF: fakulteta odpira vrata

datum: 22.05.2019

kategorija: Novice


16. TEDEN UP PEF
od 27. do 31. maja 2019

datumuradogodeklokacija
27. 5. 2019Dekanjin dan: strokovna ekskurzija**Benetke
28. 5. 2019

9.00

10.00

11.00

16.00

17.00

Okusi umetnosti
- odprtje razstave SKUM na Kulturnem bazarju 2019 (atrij UP PEF)
- glasbeno-kiparska delavnica s kiparko Urško Toman
- ustvarjanje haikujev z Vanjo Peganom
- predstavitev primerov uspešnega sodelovanja umetnikov z vrtci in šolami
- predstava študentov UP PEF Kamišibaj in čaj

samostan sv. Ane
(Destradijev trg 10A, Koper)
19.30Glasbena čarovnija:
letni koncert pevskega zbora UP PEF
29. 5. 201915.00
18.00
Podelitev diplomskih listin in
študentskih nagrad UP PEF**
dvorana sv. Frančiška Asiškega Koper
(Martinčev trg, Koper)
30. 5. 201913.00Karierni dan na UP PEFVelika predavalnica FM
(UPFM, Cankarjeva 5, Koper)
31. 5. 201910.00
17.30
Dan odprtih vrat za najmlajše* in
informativni dan za podiplomski študij
predavalnica P2
(UP PEF, Cankarjeva 5, Koper)
20.00Koncert Orkestra UP PEFKUD Sloga
(Črni Vrh 37,Črni Vrh)

 * predhodna prijava
** za zaključene skupine

Zbiralna akcija in promocija zdravja v Tednu UP PEF
Na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem (v nadaljevanju UP PEF) se tudi v Tednu UP PEF zbira plastične zamaške s Palčico Pomagalčico in šolske zvezke v okviru Karitasa. Škatli sta vse do konca maja meseca postavljeni v atriju fakultete. Poleg tega bo fakulteta v Tednu UP PEF poskrbela tudi za promocijo zdravja zaposlenih in študentov. Slednji se v okviru projekta Od PEFa do Triglava pripravljajo na septembrski pohod na Triglav, za zaposlene pa je organizirana 7. strokovna ekskurzija, v okviru katere bodo tokrat obiskali Univerzo v Benetkah.

Okusi umetnosti
Umetniški dogodki so del promocije projekta Razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturno-umetnostno vzgojo (SKUM), ki združuje 32 konzorcijskih partnerjev, od tega 26 vzgojno-izobraževalnih zavodov. Aktivnosti se izvajajo v sodelovanju z umetniki in kulturnimi ustanovami (več na skum.si). Projekt sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Eden od ciljev projekta SKUM je ustvarjanje okolij, ki spodbujajo izražanje ustvarjalnega potenciala v različnih umetniških medijih. V ta namen bodo izvedene dve delavnici, ki jih bosta vodila kiparka Urša Toman in literat Vanja Pegan. Udeleženci bodo spodbujeni k iskanju izraza v dveh medijih: haikuju in kipu. S tovrstnim obujanjem ateljejsko zasnovanih delavnic se želi pokazati pomen vnašanja umetniških principov kreativnosti in sodelovanja v vzgojno-izobraževalno delo, pa tudi v izobraževanje bodočih strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju. Cikel ateljejsko zasnovanih delavnic Okusi umetnosti je bil uspešno predstavljen na Kulturnem bazarju 2019. Nekaj dosežkov udeležencev delavnic bo razstavljenih v atriju UP PEF. Dogodek se bo zaključil s kamišibaj predstavo študentov iz 1. letnika magistrskega študijskega programa Razredni pouk in erasmus študentk iz Belgije, ki so jo pripravile v okviru izbirnega predmeta Lutke in gledališče v razredu nosilke in mentorice izr. prof. Jelene Sitar Cvetko.

Glasbena čarovnija
Tudi to leto bodo študentje pokazali, da znajo čarati, z glasbo. Svoje moči in note bodo zbrali na drugem letnem koncertu v križnem hodniku samostana sv. Ane v Kopru. Pustite se očarati.

Podelitev diplomskih listin in študentski nagrad UP PEF
Na 29. podelitvi diplomskih listin UP PEF bodo podeljene tudi študentske nagrade UP PEF, in sicer za izjemne dosežke pri študiju, pri pripravi zaključnega dela.

Karierni dan na UP PEF
UP PEF in Karierni center UP organizirata Karierni dan za študente in diplomante UP, kjer bo omogočeno mreženje med sodelujočimi in izmenjava koristnih informacij s področja dela gostujočih organizacij, predstavljene bodo kompetence, ki jih delodajalci zasledujejo pri diplomantih, omogočeno bo fotografiranje za CV in delavnica pisanja CV z izr. prof. dr. Dejanom Hozjanom ter potekali bodo hitri razgovori z gostujočimi delodajalci v okviru "Zaposlitvene kavarne".

Dan odprtih vrat za najmlajše in informativni dan za podiplomski študij
Študentski svet UP PEF za otroke iz obalnih vrtcev in šol prireja vsakoletne tradicionalne delavnice. V okviru letošnjega dogodka bodo študentje s pomočjo visokošolskih učiteljev in sodelavcev Giuliane Jelovčan, Bojane Kralj, dr. Marine Volk, dr. Sanele Mešinović, dr. Petre Furlan organizirali gibalno-glasbeno in naravoslovno delavnico ter delavnico matematičnih iger, s pomočjo katerih bodo otroci pridobili nove veščine in tudi spoznali fakulteto. V popoldanskem času pa bodo visokošolski učitelji in strokovni delavci z referata za študente predstavili magistrske študijske programe (Inkluzivna pedagogika, Izobraževanje odraslih in razvoj kariere, Razredni pouk, Socialna pedagogika, Zgodnje učenje) in doktorske študijske programe (Edukacijske vede, Zgodnje učenje in poučevanje) ter postopek v vpisa.

Koncert Orkestra UP PEF
Za zaključek sezone bo Orkester UP PEF pod mentorstvom Vladimirja Batiste gostoval v KUD Sloga v Črnem Vrhu.


Kontakt

05 66 31 260
info@pef.upr.si
www.pef.upr.si
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino