Odprti vrtovi Kopra 2019

datum: 18.06.2019

kategorija: Novice


Natečaj za najlepši vrt v mestu 2019 se je zaključil.

Bar Cameral v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem vabi v soboto, 22. junija 2019, na dogodek Odprti vrtovi Kopra, v okviru katerega se bo ob dobrem vinu, hrani in glasbi pokukalo v skrite zelene oaze Kopra.

Prireditev se bo pričela ob 17. uri v Baru Cameral, kjer bodo udeleženci ob plačilu vstopnice v višini 6 EUR prejeli kozarec za pokušanje vin. S pomočjo strokovne komisije, ki bo v sestavi arhitekta in urbanista Marjana Vrabca, agronomke, cvetličarke in zeliščarke Diane Avdič ter novinarja in velikega poznavalca mesta Koper Alberta Cernaza, se bodo udeleženci dogodka podali po označenih vrtovih ter izbrali letošnjega zmagovalca.

Letos bo na dogodku ponovno poskrbljeno tudi za najmlajše, saj bo Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem organizirala delavnico, namenjeno šolskim otrokom. Otroke lahko prijavite na elektronski naslov petra.furlan@pef.upr.si ali osebno v Baru Cameral do srede, 19. junija 2019. Število mest je omejeno. Za varstvo otrok bo poskrbljeno.

Zaključna prireditev se bo pričela ob 19. uri na vrtu samostana sv. Ane (Središča Rotunda), kjer bomo razglasili zmagovalce letošnjega natečaja. Ob glasbi kantavtorja Jakoba Kobala sledi neuradno druženje. Zmagovalni vrtovi bodo tudi letos prejeli privlačne nagrade.

S prireditvijo, ki jo finančno podpirajo Mestna občina Koper, Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Luka Koper, d. d. (sklad Živeti s pristaniščem) si organizatorki Nina Krivec Rudolf (Bar Cameral) in Tina Cotič (Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem) prizadevata povezati občane in razkriti skrite zelene kotičke mesta ter na takšen način spodbuditi k trajnostnemu razvoju in širitvi zasebnih zelenih površin v mestu.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino