Drugi Kulturni bazar v regiji

datum: 21.10.2019

kategorija: Novice

 

Vabljeni na DRUGI KULTURNI BAZAR V REGIJI, ki bo potekal 4. decembra 2019 v Novi Gorici.

Osrednja tema letošnjega program drugega Kulturnega bazarja v regiji je usmerjena v načrtni razvoj kulturno-umetnostne vzgoje (KUV) v vzgojno-izobraževalnih zavodih, kulturnih ustanovah in lokalnih skupnostih ter v prepoznavanje prednosti, ki jih prinašata sodelovanje in partnersko povezovanje vseh treh deležnikov.  Udeležba na strokovnem usposabljanju je za vse udeležence brezplačna.

Program in e-prijava je dostopna do 15. novembra preko spletne strani www.kulturnibazar.si.

__________________________________________________________________________

SKUPINA 5 (A+B)
Mestna galerija Nova Gorica
15.30–17.00


Dogodek Dialog med umetnikom in učiteljem je ateljejsko zasnovana delavnica ustvarjalnega pripovedovanja in fotografije ter pogovor s sodelujočimi v projektu SKUM. Sodelujejo: Samanta Kobal, dramaturginja in gledališka pedagoginja; Jure Kravanja, pedagog in fotograf, in sodelujoči v projektu SKUM: Bogdana Borota, Sonja Rutar, Eda Birsa, Barbara Baloh, učitelji in drugi.

Razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturnoumetnostno vzgojo (SKUM) je projekt, ki združuje 32 konzorcijskih partnerjev, od tega 26 vzgojno-izobraževalnih zavodov. Aktivnosti potekajo v sodelovanju z umetniki in kulturnimi ustanovami (seznam je objavljen na www.skum.si). Eden od ciljev projekta SKUM sta razvijanje in preizkušanje različnih pristopov za približanje umetniške izkušnje otrokom. Projekt je namenjen spodbujanju razvoja otrokovih sporazumevalnih zmožnosti v različnih jezikih. V okviru predstavitve projekta bosta izvedena dva dogodka: delavnica, na kateri bo prikazan način sodelovanja med umetnikom in učiteljem, ter pogovor kot refleksija o dialogu med umetnikom in učiteljem. Udeleženci bodo skozi dejavnosti pripovedovanja z različnimi izraznimi sredstvi, tudi s pomočjo fotografije, govorno in likovno, povezovali cilje predmetnih in kurikularnih področij likovne umetnosti, fotografije in jezika. Spoznali bodo didaktične pristope za spodbujanje pripovedovanja v ciljno usmerjenih in načrtovanih dejavnostih celostne estetske vzgoje. Projekt sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Več informacij o projektu

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino