Pirati z UP PEF na Informativi

datum: 07.01.2020

kategorija: Novice


Informativni dnevi za dodiplomski študij UP PEF za študijsko leto 2020/2021 bodo potekali:

- od novembra 2019 do marca 2020 po srednjih šolah,
- 24.-25. januarja 2020 na Informativi v Ljubljani,
- 14.-15. februarja 2020 na sedežu v Kopru,
- 27. februarja 2020 ob 17.00 na dislocirani enoti na LU Škofja Loka,
- 5. marca 2020 ob 17.00 na dislocirani enoti na LU Ptuj.

_______________________Program za Informativo 2020__________________________

Mala predavalnica na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani
petek, 24. januarja 2020

Ura

Izvajalec/ka

Predavanje in delavnica


11.25-
11.55

Visokošolski učitelji in sodelavci ter študentje socialne pedagogike

Predavanje: Študentski dnevi ali s srcem, z glavo in rokami v študentska leta

Opis: Prehod iz srednješolskih v študentska leta je lahko pomemben mejnik na poti v samostojnost. Bodoče študente tako čakajo številne nove izkušnje in priložnosti o katerih se je najlažje pogovarjati s tistimi, ki so tak prehod doživeli pred kratkim.

Na delavnici, na kateri bodo sodelovali tudi študentje, se bomo na interaktiven način lotili vprašanj in izzivov, ki čakajo vse bodoče študente, začenši z vprašanjem, kateri od številnih študijev je pravi zame, hkrati pa z metodo »lastne kože« prikazali načine dela, ki jih uporabljamo na študiju socialne pedagogike na koprski Pedagoški fakulteti. Vabimo vas na prijetno druženje s študenti in izvajalci dodiplomskega in magistrskega študijskega programa Socialna pedagogika na Primorskem.

15.05- 15.45

Matjaž Juhart,

učitelj veščin, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije

Delavnica učenja osnov kretenj slovenskega znakovnega jezika

Opis: Slovenski znakovni jezik postaja med mladimi vedno bolj priljubljen. V osnovnih in srednjih šolah se ga lahko poučuje kot izbirni predmet. Znakovni jezik ni samo jezik gluhih, temveč se ga učijo tudi potapljači, ekstremni športniki in drugi. Učenje znakovnega jezika je lahko tudi zabavno in izredno poučno, saj se ob njem spoznavata tudi kultura in svet gluhih oseb. Vsak že zna nekaj osnovnih kretenj, saj je veliko kretenj naravnih in posnema bodisi obliko ali gibanje. Naučili se bomo osnovne kretnje sporazumevanja, prstno abecedo in najpogostejše vljudnostne izraze.


Hala s stojnicami na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani
petek in sobota, 24. in 25. januarja 2020

Delavnica

Spoznavna igra: Pirati z UP PEF - iskanje pedagoškega zaklada

Opis: Tekom Informative 2020 vas bodo na pedagoškem otoku v otočju UP pričakali pirati z UP PEF in vas povabili, da najdete zaklad. Našli ga boste s pomočjo znanja o dodiplomskih študijskih programih Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (Socialna pedagogika, Pedagogika, Razredni pouk, Predšolska vzgoja), ki ga boste pridobili tekom igre.

Bodi pogumen, razvij jadra, pripluj v Obalni pedagoški svet in odkrij svoj bodoči poklic!

 

______________________Brezplačen avtobusni prevoz________________________


Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni, ki bodo v drugem tednu februarja, v petek, 14. februarja 2020, organizirala brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža. Informativni dan v petek je razdeljen na dva termina - jutranji ob 10.00 in popoldanski ob 15. uri - na sedežih fakultet.

Da si pravočasno zagotovite mesto v avtobusih, izpolnite e-prijavo in posredujte podatke, ki jih organizator potrebuje za organizacijo potrebnega števila prostih mest. E-prijave zbiramo do vključno 11. februarja 2020. Ne zamudite roka!

E-prijava je možna preko naslednje povezave: https://www.upr.si/si/univerza/medijski-center/novosti-in-obvestila/brezplacen-avtobusni-prevoz-za-dijake-v-casu-informativnih-dni

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino