Gostujoče predavanje mag. Alide Bevk: Fiziologija govora in treme

datum: 09.01.2020

kategorija: Novice


Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta vabi na gostujoče predavanje izr. prof. mag. Alide Bevk (UL AGRFT) Fiziologija govora in treme, ki bo v četrtek, 16. januarja 2020, ob 15. uri v predavalnici FM3 (pritličje UP PEF, Cankarjeva 5, Koper).

Gostujoče predavanje bo na fakulteti izvedeno v okviru rednih predavanj in seminarjev pri predmetu »Govorni nastopi« nosilke izr. prof. Jelene Sitar Cvetko za študente 4. letnika univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Razredni pouk.

_________________________________________________________________________

Mag. Alida Bevk je zaključila študij igre na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Kot igralka je oblikovala okoli trideset vlog v praktično vseh slovenskih gledališčih. Velik del svoje poklicne poti posveča odrskemu govoru. Trenutno je članica igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana ter predava tehniko govora in umetniško besedo na akademiji v Ljubljani. Svoje znanje izpopolnjuje pri najbolj priznanih učiteljih govora in glasu v Londonu in Los Angelesu.

Na predavanju Fiziologija govora in treme bo Alida Bevk skušala odgovoriti na dve osrednji vprašanji: Kaj vse se dogaja v človeku, ko je javno izpostavljen? Kaj pravzaprav je trema in kako sodeluje pri našem dihu, govoru ter oblikovanju javnega govora, nastopa?


 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino