Od PEFa do Oskarja: Zgodbe s kostanjevih gozdov

datum: 10.01.2020

kategorija: Novice


Projekt Od PEFa do Oskarja se nadaljuje.
Vabljeni na ogled večkrat nagrajenega slovenskega flima Zgodbe s kostanjevih gozdov - že ta ponedeljek, 13. januarja 2020. Obvezne so prijave do nedelje, 12. januarja, do polnoči, preko e-maila lovrenc.habe@gmail.com.

Eno smer se boste s Študentkim svetom UP PEF odpravili peš, za nazaj pa se boste vrnili z mestnim avtobusnim prevozom. Ceno vstopnice krije ŠS UP PEF.

Zgodba je umeščena v obmejne beneške vasice v čas pred drugo svetovno vojno, ki je te kraje zaznamoval s hudo revščino in dolgoletnim valom izseljevanja lokalnega prebivalstva. Pridih pravljičnega spremljajo pripovedi zadnjih prebivalcev z gozdom poraslih dolin, ki se svojih domov še niso odločili zapustiti.

_____________________________________________________________________________

Študentski svet UP PEF v študijskem letu 2019/2020 pripravlja nov projekt Od PEFa do Oskarja, s katerim želi študentom približati filmsko kulturo oziroma zgodovino, žanre in produkcijo tega medija. Filmska pismenost se namreč umešča v širšo avdiovizualno pismenost, ki omogoča aktivno udeležbo v sodobni družbi, zato je to pomembna kompetenca vseh bodočih učiteljev, vzgojiteljev in pedagogov. V okviru projekta si bomo ogledali več filmov in pomembnih slovenskih filmskih ustanov, se srečali s filmskimi ustvarjalci ter se udeležili predavanj o filmski vzgoji in se preizkusili v ustvarjanju kratkega filma.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino