Začenja se nova sezona natečaja Podjetna Primorska

datum: 21.03.2014

kategorija: Obvestila za študente


Natečaj za najboljši poslovni načrt Primorske  »Podjetna Primorska 2014« je ponovno odprl svoja vrata. V UIP Univerzitetnem razvojnem centru in inkubatorju Primorske (v nadaljevanju: UIP) v sodelovanju s partnerji že sedmo leto zapored nagrajujemo  najboljše poslovne načrte. Namenjen je študentom in drugim mladim, raziskovalcem, podjetnikom, akademikom in vsem ostalim prebivalcem z inovativnimi poslovnimi idejami, ki jih želijo uresničiti s podporo UIP.

Glavni namen natečaja Podjetna Primorska je spodbuditi realizacijo podjetniških idej, ki so inovativne in tržno naravnane kot tudi pospešiti prenos znanja z univerze v gospodarstvo ter med seboj povezati vse deležnike v poslovnem procesu.

Natečaj bo potekal v obdobju od marca do septembra 2014, ko bodo razglašeni zmagovalci natečaja in podeljene nagrade.  Rok za prijavo je 15.4.2014. Strokovna komisija bo izmed vseh prispelih prijav izbrala 12 finalistov, ki bodo deležni še dodatne podpore. Za finaliste bomo organizirali 7 brezplačnih podjetniških delavnic za pripravo poslovnega načrta in zagon podjetja in 6 mentorskih delavnic . V času trajanja natečaja jim bodo na razpolago podjetniški svetovalci v UIP in finančni strokovnjak za pripravo finančnega načrta.  Dokončen poslovni načrt bodo oddali 4.9.2014.

Celoten nagradni sklad znaša 10.000 EUR. Zmagovalci v posamezni kategoriji bodo prejeli nagrado v obliki vavčerja za svetovalne storitve, enoletni brezplačni najem poslovnih prostorov v UIP in enoletno brezplačno uporabo spletnega računovodskega programa Minimax.   Med finalisti bo izbran tudi najboljši študentski poslovni načrt, ki bo ravno tako nagrajen z vavčerjem in enoletnim najemom poslovnih prostorov v UIP.

Z današnjim dnem se je pričelo zbiranje prijav (opis poslovne ideje na prijavnem obrazcu cca. 2 strani), zato k sodelovanju  vabimo  vse podjetne posameznike ali skupine, ki želijo uresničiti svoje poslovne ideje in se podati v svet podjetništva. Prijavitelji se lahko prijavijo v  kategorijo Optimist, ki je namenjena prijaviteljem brez predhodnih podjetniških izkušenj in kategorija Navigator, ki je namenjena prijaviteljem s predhodnimi podjetniškimi izkušnjami .

Predvidoma konec marca bomo natečaj predstavili na informativnem dnevu, kjer bodo potencialni prijavitelji pridobili vse potrebne informacije glede prijave na natečaj. Za študente bodo organizirane predstavitve natečaja po posameznih fakultetah in v sodelovanju s predavatelji.

Več informacij o natečaju in pogojih sodelovanja najdete na www.podjetnaprimorska.si ali www.uip.si  (kontaktna oseba: Petra Dežjot, tel.št. 05 611 79 52, e-pošta: petra.dezjot@uip.si )

Natečaj Podjetna Primorska organizira UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju z Univerzo na Primorskem in pokrovitelji natečaja. Projekt sofinancira tudi javna agencija SPIRIT.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino