Natečaj Podjetna Primorska 2016

datum: 06.01.2016

kategorija: Obvestila za študente


UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske z natečajem za najboljšo podjetniško idejo »Podjetna Primorska 2016« že 10. leto zapovrstjo odpira svoja vrata vsem podjetnim posameznikom in skupinam, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje in se podati v podjetniške vode. Tokratna sezona je še posebej zanimiva saj je povečan nagradni sklad na 30.000 EUR in uvedena nova kategorija »Rektorjeva nagrada«.
  

Prijave in izbor finalistov Aktivnosti v okviru natečaja potekajo od decembra 2015 pa do predvidoma konca maja 2016, ko bodo na zaključnem dogodku razglasili zmagovalce in jih tudi nagradili. V prvem delu bo potekalo zbiranje prijav, ocenjevanje podjetniških idej in osebne predstavitve prijaviteljev, nato pa bo strokovna komisija  izbrala 15 najboljših podjetniških idej - finalistov, po pet iz vsake kategorije. Za finaliste bodo v drugem delu natečaja, v marcu in aprilu, organizirane izobraževalne podjetniške delavnice za pripravo poslovnega načrta in zagon start up podjetja.  

Rok za oddajo prijav je 31.1.2016. Prijavni obrazec in vse ostale pomembne informacije so objavljene na spletni strani www.uip.si .

V sklopu aktivnosti natečaja Podjetna Primorska 2016 bo 20. januarja ob 17. uri na UIP organiziran tudi Informativni dan, kjer bodo potencialni prijavitelji lahko dobili vse potrebne informacije in usmeritve glede prijave in samega poteka natečaja. Vsem zainteresiranim je na razpolago tudi svetovanje podjetniških svetovalcev v inkubatorju. V sodelovanju s fakultetami, članicami Univerze na Primorskem, je UIP za študente že opravil predstavitve natečaja  na posameznih fakultetah.  

Bogat nagradni sklad Nagradni sklad znaša 30.000 EUR. Nagrada bo podeljena v obliki vavčerja, ki zajema paket svetovalnih, podpornih in drugih storitev ter enoleten brezplačen najem poslovnih prostorov v inkubatorju v skladu s katalogom, objavljenim v razpisu. Vsak zmagovalec v posamezni kategoriji prejme vavčer v protivrednosti 7.000 EUR. V kategoriji Rektorjeva nagrada pa bosta podeljeni tudi 2. in 3. mesto z  vavčerjema v vrednosti 4.000 EUR in 2.500 EUR, posebej pa bo podeljena še študentska nagrada z vavčerjem, vrednim 1.500 EUR.  

Podelitev nagrad bo opravljena v maju 2015 v okviru FestINNO – Festivala inovativnosti in podjetništva Univerze na Primorskem.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino