Okrogla miza "Ambasadorji slovenske glasbe" in otvoritveni koncert festivala 26. slovenskih glasbenih dni

datum: 16.03.2011

kategorija: Obvestila za zaposlene

 

Vabilo na okroglo mizo ''Ambasadorji slovenske glasbe'' in otvoritveni koncert festivala 26. slovenskih glasbenih dni

Spoštovani,

študente in profesorje vaše fakultete vljudno vabimo na okroglo mizo z naslovom Ambasadorji slovenske glasbe, ki je hkrati tudi uvertura v festival 26. slovenskih glasbenih dni. Srečanje slovenskih skladateljev, muzikologov ter »promotorjev« slovenske glasbe na tujem, bo potekalo v ponedeljek, 4. aprila, ob 18. uri v Pastoralnem kulturnem centru Georgios v Piranu. Okrogla miza je odprta za javnost.  

Okrogli mizi bo ob 20. uri v župnijski cerkvi Sv. Jurija v Piranu, sledila tudi premierna predstavitev projekta zbora Carmina Slovenica z naslovom ''Prošnja za besede'', ki je posvečen skladatelju Lojzetu Lebiču. Gre za otvoritveni koncert 26. slovenskih glasbenih dni, ki predstavlja svojevrstno arhitekturo glasbe in besede, saj izraža stik zelo različnih estetskih meril, vsebinsko pa izžareva isto sporočilo - osebno duhovno izpoved. Zboru bo dirigirala Karmina Šilec,  slovenska zgodnja glasba in poezija ter glasba 20. stoletja pa bo preko skladateljev Georgiusa Prennerja, Daniela Lagkhnerja, Lojzeta Lebiča ter poetov Srečka Kosovela, Gregorja Strniše, Milana Jesiha, Franceta Balantiča, Daneta Zajca, Edvarda Kocbeka, Franceta Forstneriča,Toneta Kuntnerja, Tomaža Šalamuna, Alojza Gradnika in Ceneta Vipotnika našla stičišče v duhovnem, ki deluje brezčasno, večno in odprto. Za študente in profesorje vaše fakultete je ogled otvoritvenega koncerta brezplačen.

-----------------------------------------------

Ker moramo organizatorju sporočiti število udeležencev, da pripravi ustrezno število brezplačnih vstopnic, vas prosimo, da se do 28. 3. 2011 do 12.ure prijavite na naslov: info@pef.upr.si.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino