Volitve rektorja - drugi krog

datum: 07.11.2011

kategorija: Obvestila za zaposlene


Spoštovani,  

obveščamo vas, da je senat UP danes, 7. 11. 2011, na 1. dopisni seji sprejel sklep o rezultatih prvega kroga rednih volitev rektorja Univerze na Primorskem (UP) in hkrati skladno z Rokovnikom za izvedbo volilnih opravil za redne volitve rektorja, razpisal drugi krog rednih volitev rektorja UP, ki bodo v ponedeljek. 14. 11. 2011, predčasno glasovanje pa v sredo, 9. 11. 2011. Izpis sklepa senata UP je v priponki tega obvestila.  

Predčasno glasovanje (9. november 2011) bo od 9. do 12. ure samo na volišču št. 1 v Kopru (v prostorih rektorata Univerze na Primorskem, avla Armerija, pritličje, Titov trg 4, Koper).  

Glasovanje za redne volitve (14. november 2011) pa bo od 9. do 16. ure na naslednjih voliščih:  

  • na volišču št. 1 V Kopru(v prostorih rektorata Univerze na Primorskem, avla Armerija, pritličje, Titov trg 4, Koper)
  • na volišču št. 2 v Portorožu (v prostorih UP Turistice, Obala 11/a, Portorož) in
  • na volišču št. 3 v Izoli (v prostorih UP VŠZI, Polje 42, Izola).  
     

Vsem volilnim upravičencem, ki bodo na dan glasovanja (14.11.2011) zadržani, je omogočeno glasovanje na predčasnem glasovanju (9. 11. 2011).  

Na dan rednega glasovanja (14. 11. 2011) bodo:

  • na volišču št. 1 v Kopru lahko glasovali volilni upravičenci iz naslednjih članic UP (velja tudi za študente teh članic): UP FHŠ, UP FM, UP FAMNIT, UP PEF, UP ZRS in UP PINT,
  • na volišču št. 2 v Portorožu lahko glasovali volilni upravičenci UP FTŠ Turistice (velja tudi za študente UP FTŠ) in 
  • na volišču št. 3 v Izoli lahko glasovali volilni upravičenci UP VŠZI (velja tudi za študente UP VŠZI).  

Volilno pravico za volitve rektorja imajo vsi visokošolski učitelji, znanstveni delavci, visokošolski in raziskovalni sodelavci, ki so zaposleni na univerzi in so veljavno izvoljeni v naziv visokošolskega učitelja, znanstvenega delavca, visokošolskega sodelavca ali raziskovalnega sodelavca.  

Volilno pravico  imajo tudi študentje univerze v obsegu ene petine vseh glasov visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev, visokošolskih in raziskovalnih sodelavcev, ki so zaposleni na univerzi, zaokroženo navzgor (študentska kvota univerze).

Lepo pozdravljeni.  

Izpis sklepa senata UP, 7.11.2011

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino