2. Nacionalna konferenca: Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju danes

datum: 25.04.2017

kategorija: Obvestila za zaposlene


Pedagoški inštitut ter Slovensko društvo raziskovalcev na področju edukacije tudi letos organizirata nacionalno konferenco z naslovom »Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju«, ki bo potekala v ponedeljek, 25. septembra 2017, v prostorih Znanstveno raziskovalnega centra SAZU (Novi trg 2, Ljubljana). Letošnja nacionalna konferenca ima kot svoj osnovni cilj – poleg diseminacije rezultatov raziskav ter izmenjave izkušenj – identifikacijo ključnih problemov, izzivov in ovir v vzgoji in izobraževanju ter spodbujanje in razvoj raziskovanja nasploh.

Osnovni cilj nacionalne konference je diseminacija rezultatov raziskav ter izmenjava izkušenj, identifikacija ključnih problemov, izzivov in ovir v vzgoji in izobraževanju ter spodbujanje in razvoj raziskovanja nasploh. Konferenca je namenjena raziskovalcem, snovalcem politik in pedagoškim delavcem na širšem vsebinskem področju vzgoje in izobraževanja.

Na konferenci bosta kot vabljena predavatelja sodelovala prof. Harvey Siegel (Ed.D., Harvard University) iz Univerze v Miamiju ter red. prof. dr. Mirjana Ule iz Fakultete za družbene vede v Ljubljani. Prav tako bomo tudi letos na konferenci podelili priznanja za najboljše doktorsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, priznanje za izjemne dosežke na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja ter priznanje za življenjsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja. Razpisno dokumentacijo lahko najdete TUKAJ.

Kotizacija za udeležbo na konferenci je 50 EUR (vključuje kosilo ter kavo in prigrizke med odmori ter knjižico povzetkov prispevkov, ki bodo predstavljeni na konferenci).

Vabimo vas k aktivnem sodelovanju oz. k pripravi prispevka, ki ga boste predstavili na konferenci. Rok za oddajo prispevka je ponedeljek, 8. maj 2017. Povzetek vašega prispevka (v skupnem obsegu do 300 besed) naj vsebuje:
• naslov prispevka,
• kratek povzetek,
• pet ključnih besed.
Določiti pa morate tudi sekcijo, v katero spada vaš povzetek. Izbirate lahko med sekcijami:
• Šola in družba,
• Izobraževalne politike,
• Evalvacija in zagotavljanje kakovosti
• Profesionalni razvoj pedagoških delavcev,
• Učenje, poučevanje in socialni odnosi v šoli,
• Znanje in učna (ne)uspešnost,
• Inovativni pristopi k učenju in poučevanju.

Predloge prispevkov bo pregledal programski odbor konference. Informacija o potrditvi prispevka na konferenci ‘Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju danes?’ bo posredovana do 1. junija. Objavljen bo tudi zbornik recenziranih prispevkov, ki bo izšel v Digitalni knjižnici Pedagoškega inštituta.

Več informacij o konferenci vam bo z veseljem posredovala Ana Mlekuž preko elektronskega naslova ana.mlekuz@pei.si ali na telefonski številki 01 240 12 51.

Vljudno vabljeni!

red. prof. dr. Igor Ž. Žagar, redni profesor retorike in argumentacije, direktor Pedagoškega inštituta
red. prof. dr Pavel Zgaga, predsednik SLODRE
dr. Mitja Sardoč, predsednik programskega odbora konference "Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju danes"
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino