Simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini

datum: 12.12.2017

kategorija: Obvestila za zaposlene


Društvo VTIS v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport organizira 2. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini, ki je multidisciplinarna konferenca, katere cilj je vzpostavitev in utrjevanje vezi med slovenskimi raziskovalci v tujini in raziskovalci ter profesorji v Sloveniji, z dolgoročnim namenom projektnega sodelovanja in deljenja dobrih praks.  

Na simpoziju bo potekalo 6 tematskih panelov v dveh sklopih. Na vsakem panelu bodo trije govorci – slovenski profesorji oziroma raziskovalci v tujini – predstavili svoje raziskovalno delo publiki. Panelom bodo predsedovali profesorji ali raziskovalci iz univerz in raziskovalnih inštitutov v Sloveniji. Odmori se bodo uporabili za navezovanje novih stikov in za pogovore o morebitnem znanstvenem sodelovanju.  

Letošnji simpozij bo v sodelovanju z Metino listo še dodatno obogaten z okroglo mizo, na kateri bo predstavljen pregled lanskih prispevkov z dokumenta Izzivi v tujini izobraženih Slovencev.  

Simpozij bo potekal v petek, 22. decembra 2017, in sicer v prostorih Univerze v Ljubljani (Kongresni trg 12, Ljubljana).  

Za prijavo kliknite tukaj.  

Program je na voljo na naslednji povezavi.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino