Seminar: Otroci z avtizmom se lahko učijo

datum: 04.04.2018

kategorija: Obvestila za zaposlene


Zavod Modri december v sodelovanju z Zvezo NVO za avtizem Slovenije vabi na seminar z naslovom OTROCI Z AVTIZMOM SE LAHKO UČIJO v soboto, 21. aprila 2018, s pričetkom ob 9.00 v Središču Rotunda, Primorskem družbenem centru Koper (Destradijev trg 11, Koper).

8.00 – 9.00  Registracija udeležencev
9.00 – 10.30  Nuša Piber: OTROCI Z AVTIZMOM SE LAHKO UČIJO
10.30 – 11.00 Odmor
11.00 – 12.30   Nuša Piber in člani skupine čudoviti um: PRAKTIČNI PRIKAZ
12.30 – 14.00   Kosilo
14.00 – 15.30   Nuša Piber: SISTEMATIČNO UČENJE
15.30 – 16.0   Razprava, Zaključek

Seminar je namenjen vam, ki delujete na področju učenja otrok z avtizmom. Tako v predšolskih in šolskih programih osnovnošolskega, srednješolskega in dlje izobraževanja, glasbenih šolah in drugod. Imeli bomo priložnost na učenje otrok z avtizmom pogledati z drugega zornega kota. Predavateljica gospa Nuša Piber s pianisti skupine Čudoviti um nas bo popeljala v svet avtizma in glasbe, kjer se rojevajo čudovite reči in dogajajo čudeži. Vabljeni učitelji, vzgojitelji, strokovni delavci, mentorji, profesorji, starši in sorodniki oseb s SAM, študenti in vsi drugi pomembni. Dobrodošli!

Kotizacije ni. Seminar je brezplačen. Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS. Udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi.

Informacije in prijava: zavod.modri.december@gmail.com

O predavateljici in sodelujoči skupini
Nuša Piber, po izobrazbi glasbena pedagoginja in Willems učiteljica, je leta 2008 na Bledu ustanovila Glasbeni center DO RE MI. Že od samega začetka v svoje programe vključuje učence z avtizmom, področje avtizma pa je tudi njeno posebno zanimanje. V mesecu oktobru 2017 je v Kanadi na Svetovnem festivalu o avtizmu prejela prvo nagrado v kategoriji "Community mentor". Glasbeni center DO RE MI je prejel drugo nagrado v kategoriji "vodilne organizacije v skupnosti", skupina Čudoviti um pa je prejela tretjo nagrado v kategoriji "izvajalska umetnost - mladi".

Čudoviti um je skupina, ki deluje pod okriljem Kulturnega društva DO RE MI, njeni člani so fantje z motnjo avtističnega spektra. Fantje so od marca 2016 po Sloveniji in v tujini potovali s predstavo Fantom iz opere in uprizorili 32 ponovitev. S predstavo so jim mentorji želeli ponuditi priložnost, da se samostojno predstavijo širši javnosti in izstopijo iz povprečja. Člani skupine so: Jernej Arko, Nal Frankovič, Matic Jensterle in Bor Maltar.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino