3. nacionalna znanstvena konferenca Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju

datum: 11.04.2018

kategorija: Obvestila za zaposlene


Tudi letos Pedagoški inštitut, Slovensko društvo raziskovalcev na področju edukacije ter Center Republike Slovenije za mobilnosti in evropske programe izobraževanja in usposabljanja organizirajo

3. nacionalno znanstveno konferenco ‘Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju’,

ki letos nosi podnaslov ‘Mednarodno sodelovanje kot podpora vzgoji in izobraževanju’.
 
Konferenca bo potekala v
torek, 25. septembra 2018,
v prostorih Znanstveno raziskovalnega centra SAZU (Novi trg 2, Ljubljana).
 

Osnovni cilj nacionalne znanstvene konference je diseminacija rezultatov raziskav ter izmenjava izkušenj, identifikacija ključnih problemov, izzivov in ovir v vzgoji in izobraževanju ter spodbujanje in razvoj raziskovanja nasploh. Letošnja konferenca ima kot svoj cilj izpostaviti tudi vlogo in pomen mednarodnega sodelovanja kot podpore vzgoji in izobraževanju, pri čemer pa, seveda, ostaja odprta za vse druge pristope in usmeritve.
 
Na konferenci bosta kot vabljeni predavateljici sodelovali prof. Tone Kvernbekk, PhD, z Univerze v Oslu ter dr. Renata Salecl z Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti. Prav tako bomo tudi letos na konferenci podelili priznanja za najboljše doktorsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, priznanje za izjemne dosežke na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja ter priznanje za življenjsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja. Razpisno dokumentacijo lahko najdete TUKAJ.
 
Nacionalna znanstvena konferenca ‘Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju’ je namenjena raziskovalcem, snovalcem politik in pedagoškim delavcem na širšem vsebinskem področju vzgoje in izobraževanja. Kotizacija za udeležbo na konferenci je 50 EUR (vključuje kosilo, kavo in prigrizke med odmori, knjižico povzetkov in zbornik prispevkov z lanskoletne konference).
 
Vljudno vas vabimo k aktivnemu sodelovanju oz. pripravi prispevka za 3. nacionalno znanstveno konferenco. Rok za oddajo povzetka prispevka je petek, 4. maj. Povzetek (v skupnem obsegu do 300 besed) naj vsebuje:

• naslov prispevka
• kratek povzetek
• pet ključnih besed.
Hkrati vas prosimo, da izberete sekcijo, v katero spada vaš povzetek. Izbirate lahko med sekcijami:
• Šola in družba
• Izobraževalne politike
• Evalvacija in zagotavljanje kakovosti
• Profesionalni razvoj pedagoških delavcev
• Učenje, poučevanje in socialni odnosi v šoli
• Znanje in učna (ne)uspešnost
• Inovativni pristopi k učenju in poučevanju
 
Svoj povzetek lahko oddate TUKAJ.
 
Predloge prispevkov bo pregledal programski odbor konference. Informacijo o potrditvi prispevka na 3. nacionalni konferenci ‘Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju’ boste prejeli do 15. junija. Objavljen bo tudi zbornik recenziranih prispevkov, ki bo izšel v Digitalni knjižnici Pedagoškega inštituta.
 
Več informacij o konferenci vam bo z veseljem posredovala Ana Mlekuž preko elektronskega naslova ana.mlekuz@pei.si ali na telefonski številki 01 420 12 51. Lahko pa tudi obiščete spletno stran konference: http://konferenca.pei.si/
 
Vljudno vabljeni!
 
dr. Igor Ž. Žagar, direktor Pedagoškega inštituta
dr. Ana Kozina, predsednica SLODRE
Mitja Sardoč, PhD, predsednik programskega odbora konference

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino