3. letna mednarodna konferenca "Zdravje otrok in mladostnikov

datum: 12.03.2019

kategorija: Obvestila za zaposlene


Univerza na Primorskem Fakulteta za vede o zdravju bo 20. septembra 2019 organizirala 3. letno znanstveno in strokovno mednarodno konferenco z naslovom »Zdravje otrok in mladostnikov«. Konferenca želi opozoriti na zdravstvene probleme otrok in mladostnikov, predstaviti aktualne študije na tem področju in nove pristope, ki se uporabljajo v praksi. Program konference se bo osredotočil na zmanjševanje oz. odpravljanje dejavnikov tveganja ter krepitev zdravja mlajše populacije, in bo potekal v sklopu petih vsebinskih področij - sekcij konference: (i) psihosocialno zdravje v otroštvu in v mladosti, (ii) prehrana otrok in mladostnikov, (iii) IKT rešitve in storitve za zdravje otrok in mladostnikov, (vi) otrok in mladostnik – okolje ter (v) gibalna (ne)aktivnost otrok in mladostnikov.

Dogodek bo potekal v konferenčnih prostorih Grand hotela Portorož.

Napovedujemo uveljavljena imena tujih in domačih strokovnjakov s področja preventive in promocije zdravja otrok in mladostnikov, ki bodo svoje prispevke predstavili v plenarnem in sekcijskem delu programa:

•         prof. dr. Jouni Tuomi, Univerza Tampere (TAMK), Finska,
•         doc. dr. Danijela Domljan, Univerza v Zagrebu, Hrvaška,
•         asist. dr. Karin Sernec, dr. med., Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana,
•         Danilo Mencigar, mag. posl. in ekon. ved, Univerzitetni klinični center Ljubljana,
•         prof. dr. Branko Škof, Univerza v Ljubljani Fakulteta za šport,

in mnoge druge vabljene predavatelje.

Rok za oddajo povzetka za aktivno udeležbo je 18. marec 2019. Več informacij o konferenci najdete na spletni strani konference www.healthconference.fvz.upr.si.

Za dodatne informacije smo na voljo na e-naslovu conference@fvz.upr.si.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino