Dobrodelna akcija: SVIZ za šolanje otrok družine Slosar Jurečič

datum: 05.04.2019

kategorija: Obvestila za zaposlene


V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) že prav od začetka našega delovanja razumemo solidarnost s posamezniki, ki se znajdejo v stiski, kot temelj uspešnosti našega sindikata. V skladu s tem načelom se je Izvršilni odbor SVIZ na svoji zadnji redni seji, 5. marca 2019, pozitivno odzval na pobudo Območnega odbora SVIZ Ilirska Bistrica za pomoč družini naše dolgoletne članice Maje Slosar Jurečič, ki je po moževi smrti februarja letos ostala sama s šestimi še nepreskrbljenimi otroki.
 
Celotna družina se je pred tem že več kot desetletje soočala s težavami, ki jih je prinašala bolezen očeta Mirka, saj je slednji v omenjenem obdobju prebolel srčni infarkt in se dvakrat uspešno spoprijel z rakom. Kljub temu sta z ženo – profesorico razrednega pouka –, kolikor mu je zdravstveno stanje v zadnjih letih le dopuščalo, ostala zelo aktivna pri svojem delu ter bila tako zgled dobre volje in požrtvovalnega dela vsem, ki so ju poznali. Mirko je namreč kot dolgoletni dirigent učiteljskega zbora Milan Adamič ženi tudi po svoji upokojitvi aktivno pomagal pri vodenju zborov in vzgoji mladih pevcev na šoli Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica. Skupaj sta pripravila več odmevnih kulturno-glasbenih dogodkov, Mirko pa je bil vrsto let aktiven predsednik sveta staršev Glasbene šole Ilirska Bistrica in si prizadeval za dobrobit mladih glasbenikov. Ob njegovi smrti zato nihče v skupnosti ni ostal ravnodušen, smrt pa je s svojo dokončnostjo, seveda, najbolj posegla v življenje najožje družine. Ob vsem drugem, kar spremlja takšne žalostne dogodke, se bo morala naša članica spoprijeti z velikim finančnimi skrbmi, ki nujno spremljajo odraščanje in šolanje šestih otrok – najstarejši hčerki sta študentki slovenistike in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani oziroma dramaturgije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo; tretja in četrta sta dijakinji Konservatorija za gledališče, radio, film in televizijo oziroma Umetniške gimnazije SVŠGUG Ljubljana; najmlajša otroka, hčerka in sin, pa obiskujeta osmi razred osnovne šole Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici.
 
Sredstva, ki jih bomo, cenjeni sindikalni zaupnice in zaupniki, z vašo pomočjo, s pomočjo članic in članov ter drugih zaposlenih v vaših zavodih zbrali v dobrodelni akciji »SVIZ ZA ŠOLANJE OTROK DRUŽINE SLOSAR JUREČIČ«, bo SVIZ namenil izključno za šolanje otrok naše članice (želeli bi si zbrati po evro na člana, če seveda sredstva posameznega sindikata zavoda to dopuščajo). Vljudno vas prosimo, da dobrodelno akcijo predstavite v svojih zavodih, in se vam že vnaprej zahvaljujemo za vaš trud. Za vse dodatne informacije o dobrodelni akciji, ki bi jih morda potrebovali, nam lahko pišete na e-naslov info@sviz.si  ali nas pokličite po telefonu 01 24 40 904 (Nadja Götz).
 
Dobrodelna akcija »SVIZ ZA ŠOLANJE OTROK DRUŽINE SLOSAR JUREČIČ« bo potekala od petka, 15. marca 2019, do srede, 10. aprila 2019. Vsa sredstva, ki jih bomo v tem času zbrali na transakcijskem računu SI56 0222 2025 7396 053, sklicna številka (00) 8484-2019, pa bo SVIZ, kot rečeno, namenil izključno za šolanje otrok družine Slosar Jurečič.

V solidarnosti in z lepimi pozdravi,
Tajništvo GO SVIZ

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino