Vabilo Varuha človekovih pravic RS na predstavitev zagovorništva otrok

datum: 25.04.2019

kategorija: Obvestila za zaposlene


Spoštovani,

v skladu s 3. členom Konvencije Združenih narodov o otrokovih pravicah smo si vsi organi dolžni prizadevati, da bosta slehernemu otroku zagotovljena takšno varstvo in skrb, kakršno je potrebno za njegovo blaginjo, upoštevaje otrokove pravice in otrokove koristi kot temeljno vodilo.

V postopkih in zadevah, v katerih se odloča o prihodnosti otroka, Varuh človekovih pravic RS (v nadaljevanju Varuh) izvaja zagovorništvo otrok že od leta 2007, sprva kot projekt Zagovornik - glas otroka, od oktobra 2017 pa je zagovorništvo otrok dobilo pravno podlago v Zakonu o varuhu človekovih pravic RS. Do sedaj smo zagovornika postavili že preko 650 otrokom. Kljub temu, da se zagovorništvo otrok izvaja že dobro desetletje, se pri sodelovanju z organi srečujemo z raznoliko prakso poznavanja tega instituta.

Ker vsi delujemo za dobrobit otrok in ker verjamemo, da želite biti seznanjeni z vsemi možnostmi, ki jih otrokom in njihovim staršem / skrbnikom lahko ponudimo v različnih postopkih in zadevah, vas vabimo na predstavitev zagovorništva otrok, ki bo 16. maja 2019 ob 13. uri v sejni sobi Pretorske palače (Titov trg 3), v Kopru v soorganizaciji Varuha človekovih pravic RS in Mestne občine Koper.

Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na info@varuh-rs.si, do 10. 5. 2019.

Na dogodku bodo na voljo tudi informativna gradiva o zagovorništvu otrok, namenjena strokovni javnosti, staršem / skrbnikom ter otrokom. Dogodek bo trajal do 15. 00. ure.

Veselimo se srečanja z vami.

Peter Svetina, varuh človekovih pravic
Tone Dolčič, pomočnik varuha

Vabilo na predstavitev zagovorništva otrok - 16.5.2019

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino