Odpoved pedagoškega procesa za 14 dni

datum: 08.03.2020

kategorija: Obvestila za zaposlene


Spoštovani izvajalci in izvajalke pedagoškega procesa,

glede na trenutno situacijo v zvezi z novim koronavirusom vam sporočamo, da je za naslednjih 14 dni (od ponedeljka, 9. marca, do petka, 20. marca 2020) odpovedan pedagoški proces (predavanja, vaje, seminarji, hospitacije) na vseh članicah Univerze na Primorskem. O nadomeščanju odpadlega pedagoškega procesa vas bomo naknadno obvestili.

Enako velja tudi za Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem - do vključno 21. marca na fakulteti in dislociranih enotah ODPADE pedagoški proces (predavanja, vaje, seminarji, hospitacije, nastopi, izpiti), strnjena pedagoška praksa pa poteka do nadaljnjega NEMOTENO.

Navodila resornega ministrstva, NIJZ in Ministrstva za zdravje RS so, da je potrebno delovati preventivno in ukrepe, ki jih sprejme določena institucija, sorazmerno prilagajati situaciji. Po tem, ko smo proučili informacije s strani vseh navedenih institucij ter, ob dejstvu, da je Italija največje žarišče koronavirusa v Evropi, tudi s strani predstavnikov vodstva »Istituto Superiore di Sanita dell’ Italia” (ekvivalent NIJZ v RS), smo se odločili za ta ukrep iz preventivnih razlogov. Smo namreč univerza, ki ima vsakodnevno interakcijo s sosednjo Italijo.

V prihodnjih dneh boste dobili nadaljnja navodila tudi glede možnosti izvajanja pedagoškega procesa na daljavo (npr. uporaba e-učilnice, predavanja na daljavo ...).

Prav tako pa vas bomo sproti obveščali o morebitnih nadaljnjih spremembah oz. ukrepih.

S spoštovanjem,
prof. dr. Klavdija Kutnar

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino