Možnosti vpogleda v volilne imenike za volitve dekana UP PEF

datum: 01.09.2020

kategorija: Obvestila za zaposlene


Obveščamo vas, da je Volilna komija za izvedbo rednih volitev dekana UP PEF v skladu z Rokovnikom volilnih opravil za volitve dekana UP PEF (v nadaljevanju rokovnik) na svoji 2. redni seji, ki je potekala 31. avgusta 2020, potrdila volilne imenike za volitve dekana UP PEF.

Potrjeni so bili volilni imeniki volilnih upravičencev visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev in visokošolskih sodelavcev ter volilni imenik ostalih delavcev za volišče v Kopru, ter volilni imeniki volilnih upravičencev študentov ločno po voliščih, glede na kraj študija – za volišča v Kopru, Novi Gorici, Novem mestu, na Ptuju, v Slovenskih Konjicah in v Škofji Loki. 

V skladu z rokovnikom in sklepom volilne komisije je možen vpogled v volilne imenike in sicer od srede, 2. septembra 2020, od 12.00 do petka, 4. septembra 2020, do 12.00.

Vpogled v volilne imenike volilnih upravičencev študentov je omogočen v Referatu za študente UP PEF, v volilna imenika volilnih upravičencev zaposlenih pa v Službi za pravne in kadrovske zadeve UP PEF. 

Glede na ukrepe, povezane s preprečevanjem širjenja z boleznijo COVID-19, predlagamo, da se v primeru, da bi se določili za vpogled v ustrezni volilni imenik, za vpogled ne poslužite klasičnega načina, temveč alternativnega:

- s klicem v Referat za študente UP PEF oz. v Službo za pravne in kadrovske zadeve UP PEF ali

- z elektronskim sporočilom na elektronski naslov referat@pef.upr.si – za vpogled v volilne imenike volilnih upravičencev študentov ali na elektronski naslov lara.krmac@pef.upr.si – za vpogled v volilna imenika volilnih upravičencev zaposlenih. 


Hkrati vas obveščamo, da imajo volilno pravico za volitve dekana v skladu z drugim odstavkom 3. člena Pravilnika o volitvah dekanov članic Univerze na Primorskem:

-       visokošolski učitelji, znanstveni delavci in visokošolski sodelavci, ki imajo na univerzi sklenjeno pogodbo o zaposlitvi vsaj za četrtinski delovni čas, in pretežno opravljajo delo na članici,

-       študenti vpisani na študijske programe članice in

-       ostali delavci, ki imajo na univerzi sklenjeno pogodbo o zaposlitvi vsaj za četrtinski delovni čas, in pretežno opravljajo delo na članici.

V skladu s tem določilom pravilnika so bili pripravljeni zgoraj navedeni volilni imeniki.


Lepo vas pozdravljamo,

Tajnik volilne komisije
Tanja Marsič, univ. dipl. prav.  

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino