Zahvala ob izvolitvi

datum: 17.09.2020

kategorija: Obvestila za zaposlene


Spoštovane sodelavke in sodelavci. 

V petek, 11. septembra 2020, ste mi na rednih volitvah dekana UP PEF izkazali izjemno podporo in zaupanje za vodenje fakultete v naslednjih štirih letih, za kar se vam iskreno zahvaljujem. To podporo doživljam  kot odgovornost do fakultete in vsakega izmed vas.

Moje zaupanje v uresničitev programa dela  temelji na vsakodnevnem sodelovanju z vami in med nami, na pogovorih in konstruktivnih debatah. Zavedam se, da bomo le na ta način zmožni skupaj iskati nove rešitve in poti.

Četudi ne gre za moj prvi mandat, me ob vstopu vanj, poleg odgovornosti in predanosti, spremljajo tudi nova spoznanja in izkušnje preteklih mesecev. Kot veste, zaključujemo nadvse neobičajno študijsko leto, ki nam je postreglo z izjemnimi razmerami. Dotaknile so se nas na vseh ravneh – družbeni, poklicni, osebni. Živimo v turbulentnih časih, ki so nam spodkopali temelje na različnih področjih. Na take razmere se tako kot posamezniki kot tudi kot člani akademske skupnosti odzivamo zelo različno. Nekateri lahko doživljajo stiske, so obremenjeni z osebnimi, socialnimi in družinskimi skrbmi, spet drugi se taki situaciji lažje prilagodijo in jo morda vidijo tudi kot priložnost za razvoj. Kar je bilo še pred letom dni rutinska priprava na novo študijsko leto, je danes poseben izziv, saj se razmere v državi in svetu ter z njimi povezane napovedi, pričakovanja in načrti spreminjajo tako rekoč iz dneva v dan. Nanje se moramo kot znanstveno izobraževalna ustanova odzivati hitro, pri tem pa iskati tako ravnotežje, ki bo v čim manjši meri obremenjevalo študente in zaposlene. Gre torej za razmere, ki so zahtevale in še zahtevajo hitre organizacijske prilagoditve. Kot aktualna dekanja sem se v zadnjih mesecih poleg tega soočala s številnimi življenjskimi in osebnimi situacijami študentov in zaposlenih, kar je še dodatno poudarilo moje zavedanje, da fakulteta pravzaprav ni ustanova, ampak so ljudje. Prav ljudi, študente in zaposlene, sem postavila tudi v osrčje svojega programa dela. Zavedam se, da fakulteto kot ustanovo lahko vodim le tako, da ustvarjam vzpodbudno ter varno delovno, izobraževalno in znanstveno-raziskovalno okolje, kjer bo vsak našel priložnost za rast in razvoj.  Nove razmere so nas naučile, da se okoliščine lahko v hipu spremenijo, da včasih enostavno nimamo nadzora in nas situacije presenetijo. V takih razmerah se najbolje znajdejo  tiste organizacije, znotraj katerih se gradi na odnosih.Slednjih pa ne moremo enostavno reorganizirati, kot to lahko storimo z delovnimi procesi, gradimo jih dan za dnem s povezovanjem, konstruktivnim delom in vrednotami, ki jih vnašamo v naše delo.  

Trdno verjamem v poslanstvo pedagoških poklicev in pomembnost mesta, ki ga zasedajo v naši družbi in za družbo. In globoko verjamem v moč povezovalnih odnosov. S tem prepričanjem, skupaj z vašo podporo, samozavestno vstopam novemu mandatu naproti in se veselim novih ciljev in mejnikov, ki jih bomo skupaj dosegali in presegali.                 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino