Podpora in svetovanje o prilagoditvah študija na daljavo za študente s posebnimi potrebami

datum: 25.11.2020

kategorija: Obvestila za zaposlene


V Društvu študentov invalidov Slovenije so v novembru pričeli z izvajanjem novega projekta PRAVA SMER, s katerim želijo pomagati zaposlenim v visokem šolstvu in študentom, da bo študij na daljavo prijazen in čim bolj učinkovit za vse sodelujoče. Projekt bo trajal do 31. maja 2021 in je podprt s sredstvi Programa ACF v Sloveniji (2014–2021).

Skupaj z zaposlenimi in študenti bodo pripravili priporočila in smernice za dostopnejši študij na daljavo (dostop predavanj, učnih gradiv ter preverjanja znanja). Gradivo bo dostopno tudi na njihovi spletni strani, na povezavi http://www.dsis-drustvo.si/podpora-visokosolskim-uciteljem/ in Facebook strani društva https://www.facebook.com/dsis.drustvo.si/.

Za zaposlene v visokem šolstvu bodo pripravili tudi tematske delavnice, na katerih boste pridobili še podrobnejša znanja o delu s študenti in organizaciji dostopnega študija. Prav tako boste lahko s svojimi kolegi izmenjali izkušnje in se posvetovali o dilemah, s katerimi se soočate.

 

Ker želijo storitev čim bolj prilagoditi aktualnim potrebam, vabijo vse zainteresirane, da na e-naslov nina@dsis-drustvo.si pošljete vaše predloge, vprašanja in dileme, s katerimi se srečujete pri delu s študenti s posebnimi potrebami in poskušali vam bomo pomagati. Na isti naslov se lahko prijavite na njihove novice.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino