Poznavanje pokojninskih pravic

datum: 20.01.2021

kategorija: Obvestila za zaposlene

Vljudno vas vabimo k sodelovanju v raziskavi o poznavanju pokojninskih pravic in razumevanju dejavnikov, ki vplivajo na višino pokojnine.

Raziskava poteka v okviru projekta Moje delo. Moja pokojnina, ki ga izvaja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v sodelovanju z Zavodom za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, katerega namen je izpostaviti problem pokojninske vrzeli med ženskami in moškimi ter preučiti njene glavne vzroke in značilnosti.

V okviru projekta med drugim informirajo o posledicah različnih življenjskih in kariernih odločitev ter možnosti v poklicnem in zasebnem življenju na pokojnine, ter informiramo o pokojninskem sistemu v Sloveniji. S tem namenom so nastala gradiva z uporabnimi informacijami, s katerimi se lahko seznanite na spletnih straneh: https://mojedelo-mojapokojnina.si/o-projektu/ in https://pokojnina.enakostspolov.si/.

S spodnjim vprašalnikom želijo izvedeti, v kolikšni meri splošna javnost pozna oziroma je seznanjena s pokojninskim sistemom in pravicami, kakšen odnos imajo ljudje do pokojninskega sistema oziroma kako razmišljajo o pokojnini ter kakšna je njihova predstava o višini pokojnine. Vaši odgovori bodo v pomoč pri analizi ocene poznavanja splošne javnosti na področju pokojninskih pravic in dejavnikov, ki vplivajo na višino pokojnine.

Vprašalnik je na voljo na povezavi: https://www.1ka.si/a/225864.

Reševanje je anonimno in traja približno 10 minut. Vnaprej se zahvaljujemo za sodelovanje!

Za vsa morebitna vprašanja so na voljo na elektronskem naslovu katja.skrlj@gov.si.


Sektor za enake možnosti
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino