Vabilo k včlanitvi v skupnost Odprta UP in napoved spletne konference Lastovke UP

datum: 04.02.2021

kategorija: Obvestila za zaposlene


Vabljeni, da se pridružite neformalni skupnosti zainteresiranih učiteljev in sodelavcev UP, ki želi skrbeti za to, da se bo znanje o rabi digitalnih učnih tehnologij za uspešno univerzitetno učenje in poučevanje širilo in doseglo čim več naših zaposlenih in študentov. Na ta način želijo spodbuditi sodelovanje in medsebojno pomoč med učitelji in sodelavci ter še naprej razvijati področje učenja in poučevanja z digitalnimi tehnologijami. Skupnost ni mišljena kot nadomestilo za formalno pedagoško podporo pri uporabi digitalnih učnih tehnologij, ki naj bi jo študentom, sodelavcem in učiteljem zagotavljala univerza, temveč kot oblika medsebojne pomoči in sodelovanja za zagotavljanje prenosa in širjenja dobrih praks.

Prva dejavnost, ki jo želijo pripraviti kot Skupnost Odprta UP, je spletna konferenca Lastovke UP, ki so jih v sklopu projekta InoTeZ organizirali že trikrat. Na letošnji konferenci bodo organizatorji osvetlili zadnje izkušnje s poučevanjem in študijem na daljavo. Izvedba bi bila v tednu odprtega izobraževanja, ki bo letos od 1. do 5. marca.

Nadalje želijo tudi razvijati nove vsebine za spletišče Odprta UP in širiti podporo študentom in učiteljem pri učinkoviti in smiselni uporabi digitalnih učnih tehnologij.

Rektorica UP, prof. dr. Klavdija Kutnar, soglaša z našo pobudo in podpira oblikovanje in delovanje Skupnosti Odprta UP, tako bo ta lahko nastopala v imenu UP.

Prisrčno vabljeni, da sepridružite na ustanovni seji v sredo, 10. februarja 2021, ob 13.00 v Zoomu na naslovu https://upr-si.zoom.us/j/88952874606?pwd=M1BZa25SdGI3MkVWelhSVGR4K2Y1Zz09

Svojo zainteresiranost za članstvo v Skupnosti Odprta UP nam lahko sporočite tudi na odprtaup@upr.si.

Lep pozdrav,

Stanko Pelc,
Šarolta Godnič Vičič in
Saša Planinc

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino