Predstavitev tematske in posebne številke Sodobne pedagogike

datum: 24.02.2021

kategorija: Obvestila za zaposlene


Skoraj leto dni je minilo, ko je uredništvo revije Sodobna pedagogika raziskovalcem poslalo vabilo k objavi raziskovalnih rezultatov na temo vzgoje in izobraževanja v času pandemije. Odziv je bil za slovenske razmere izjemen, recenzijski postopek je prestalo kar 31 člankov slovenskih in tujih avtorjev. Med njimi so rezultati empiričnih raziskav, nekaj je teoretskih razprav in analiz primerov s prakse.

Avtorji večinoma prihajajo iz akademskih in raziskovalnih krogov, nekaj je tudi pedagoških praktikov in študentov, ki jim raziskovalna žilica v času, ko so bili vrženi iz svojih utečenih delovnih tirnic, ni dala miru in so nemudoma začeli raziskovati razmere, v katerih so se znašli.

Nastali so izdelki, ki večinoma obravnavajo prvo obdobje pandemije, a večina njih nakazuje pot naprej – vključujejo tako praktične smernice za organizacijo vzgojnih in izobraževalnih dejavnosti v času izrednih okoliščin kot tudi izhodišča za nadaljnji razvoj izobraževanja v spremenjenih družbenih in podnebnih razmerah. Raziskave so hkrati razgalile že pred pandemijo obstoječe razpoke našega sistema izobraževanja in, kar je gotovo bistveno, že nakazale obrise potencialno pravičnejših, kakovostnejših, inkluzivnejših in odzivnejših praks vzgoje in izobraževanja. Zato je njihova aktualnost izjemna.

Vabimo vas, da se 3. marca 2021 ob 9.30 udeležite okrogle mize, kjer bodo o svojem raziskovanju spregovorili avtorice in avtorji objavljenih prispevkov in odgovarjali na vprašanja publike. Okrogla miza bo potekala na daljavo, preko videokonferenčnega sistema ZOOM.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino