Cikel usposabljanj s področja visokošolske didaktike

datum: 01.04.2021

kategorija: Obvestila za zaposlene


Učinkovite strategije učenja in poučevanja  v visokošolskem izobraževanju
Cikel usposabljanj s področja visokošolske didaktike

Visokošolske učitelje in sodelavce ter druge zaposlene vabimo na cikel usposabljanj, ki ga UP PEF organizira v okviru projekta INOVUP.
 

IzvajalecTema usposabljanjaUraIzidi usposabljanjPristopIzvedba
izr. prof. dr. Sonja RutarNačela na študenta osredinjenega načrtovanja in izvajanja visokošolskega izobraževanjaod 10.00 do 13.00- Udeleženci poznajo didaktično strukturo pedagoškega procesa, ki omogoča aktivno vlogo študentov v študijskem procesu. - Udeleženci znajo načrtovati študijski proces z upoštevanjem predznanja študentov. - Udeleženci poznajo strategije vključevanja refleksije v študijski proces.Predavanja, delavnice, evalvacija ter povratna informacija izvajalca na oddana poročila udeležencev16. april 2021
(na daljavo, prek ZOOM)
izr. prof. dr. Stanko PelcSpletna orodja ocenjevanja na daljavo10.00 do 13.00-Udeleženci poznajo spletna orodja za ocenjevanje znanja.
- Udeleženci znajo uporabljati spletna orodja za ocenjevanje znanja na daljavo.
- Udeleženci znajo izbirati ustrezna ocenjevalna orodja za ocenjevanje različnih znanj.
Predavanja, delavnice, evalvacija ter povratna informacija izvajalca na oddana poročila udeležencev23. april 2021
(na daljavo, prek ZOOM
izr. prof. dr. Tomaž GrušovnikDebata "pro et contra" v visokošolskem izobraževanju.10.00 do 11.30- Udeleženci razumejo načela debatne tehnike za in proti.
- Udeleženci so zmožni voditi debato in jo uspešno vključiti v pedagoški proces ter znajo načrtovati nove tehnike na njeni podlagi.
Predavanja, delavnice, evalvacija ter povratna informacija izvajalca na oddana poročila udeležencev14. maj 2021
(na daljavo, prek ZOOM)

Prijava na usposabljanje: Prijava poteka prek spletne strani INOVUP, www.inovup.si. Rok za prijavo je do zapolnitve prostih mest. Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije
: alenka.andrejasic@upr.si

Opomba:
Usposabljanje je organizirano v okviru cikla usposabljanj s področja visokošolske didaktike, ki ga organizira UP Pedagoška fakulteta in bo potekalo do 14. maja 2021.

Udeležba na štirih usposabljanjih in oddaja dveh poročil o uvajanju aktivnih metod učenja in poučevanja v pedagoškem procesu je pogoj za pridobitev potrdila o pedagoško-andragoškem usposabljanju. Udeleženci se za izpolnitev teh pogojev udeležijo treh usposabljanj v okviru organiziranega cikla ter dodatno še najmanj enega, organiziranega v okviru projekta INOVUP. Informacije o usposabljanjih so dostopne na spletni strani www.inovup.si

V vsakem poročilu, ki ga udeleženec pripravi in odda po uvajanju in preizkušanju novih spoznanj pri svojem pedagoškem delu, zapiše proces izvedbe in refleksijo uvajanja treh spoznanih strategij in metod poučevanja. Na vsako oddano poročilo prejme udeleženec povratno informacijo izvajalca. Podrobnejša navodila za pripravo poročil udeleženci prejmejo na usposabljanjih, ki jih v okviru ciklov usposabljanj organizira Univerza na Primorskem.
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino