UP PEF postala Evropska točka za nadarjene


Od 20. aprila 2016 je tudi UP PEF sestavni del Evropske mreže za podporo nadarjenih. Koordinatoricama doc. dr. Mojci Kukanja Gabrijelčič in doc. dr. Sonji Čotar Konrad je navedenega dne na svečani promociji na Univerzi v Ljubljani Center za Raziskovanje in Spodbujanje nadarjenosti UL PEF predal certifikat Evropske točke za nadarjene.

Talent point plakat

Točka za nadarjene bo na Univerzi na Primorskem, Pedagoški fakulteti usmerjena predvsem k:
lokalnemu, nacionalnemu in mednarodnem mreženju, izmenjavi primerov dobrih praks in sodelovanju; aktivnemu sodelovanju na pedagoškem, znanstveno-raziskovalnemu področju ter mednarodnih študijah na temo nadarjenosti ter izmenjavi baz podatkov za namene mednarodnih raziskav; sodelovanju pri oblikovanju vzgojno-izobraževalnih politik in smernic; organizaciji in sodelovanju na skupnih tematskih sestankih, konferencah, plenarnih srečanjih; sodelovanju in izmenjavi  primerov dobrih praks strokovnih timov za posamezna delovna področja; mednarodni izmenjavi študentov in pedagoških delavcev s področja pedagoškega usposabljanja; podpori pedagoškim delavcem in staršem nadarjenih otrok na pedagoško-psihološki ravni; podpori študijskemu ter znanstveno-raziskovalnemu delu Pedagoške fakultete in drugih članic Univerze na Primorskem; pripravi in razvijanju obogatitvenih dejavnosti ter drugih projektov za nadarjene; delu na deficitarnih strokovnih področjih; pripravi učnega gradiva, strokovnih in znanstvenih publikacij s področja nadarjenosti in talentiranosti idr.

Več informacij
___________________________________________________________________________

Mednarodna konferenca
Mednarodni izobraževalni center (MIB) v sodelovanju s  Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem (UP PEF) od leta 2017 organizira mednarodno znanstveno-strokovno konferenco z naslovom "Izobraževanje talentiranih". V sklopu tridnevne konference je predstavljenih več kot 290 prispevkov iz 30-ih različnih držav.

Več informacij
Foto utrip

kon izobnad  19

___________________________________________________________________________

Spodbujanje nadarjenih v ustvarjalnost in inovativnost
Vabimo vas, da se pridružite srečanju »Spodbujanje nadarjenih v ustvarjalnost in inovativnost,« ki bo v Ankaranu od 20. do 22. oktobra 2021, pod strokovnim vodstvom UP PEF in UMMI, Zavoda za izobraževanje Koper, ki ima dvajsetletne izkušnje pri izvedbi taborov za nadarjene.

Vabilo
Prijavnica

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino