Decembrsko pravljično vzdušje na UP PEF 2013

Na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem so se v prazničnem decembru odvijali različni dogodki, izleti, humanitarne akcije, delavnice, predavanja, otroške pravljice, ki so bili odprti za javnost in s katerimi so se predstavili študenti dodiplomskega študijskega programa na 1. stopnji Edukacijske vede, Razredni pouk in Predšolska vzgoja. Dogajanje na fakulteti je popestril tudi Študentski svet Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete, ki je organiziral ustvarjalno-dobrodelno delavnico izdelovanja novoletnih voščilnic.

Študentski svet Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete in Študentska organizacija Univerze na Primorskem sta 5. decembra 2013 s prodajo novoletnih voščilnic na Miklavževem sejmu na Titovem trgu v Kopru zbirala prostovoljne prispevke namenjene nakupu igral za otroke iz vasi Cetore nad Izolo. V prazničnem duhu je Študentski svet za svoje študente organiziral tudi izlet na Dunaj in ogled baletne predstave Hrestač. Na fakulteti je s pomočjo Ženskega društva za kakovostno življenje – Zrcalo in predavateljice dr. Mojce Kukanje Gabrijelčič do 10. decembra 2013 potekala še ena humanitarna akcija, v sklopu katere so študenti in zaposleni zbirali igrače za otroke, ki so nameščeni v varnih hišah po Sloveniji. Poleg tega so študenti v mesecu decembru z novoletno pravljico Peter Klepec, ki sta jo pripravila predavatelja dr. Mirko Slosar in dr. Barbara Kopačin in v organizaciji Društva prijateljev mladine Koper, razveseljevali otroke v vrtcih Mestne občine Koper.

Prazničen koledar UP PEF se je nadaljeval s Predbožičnim tekom od fakultete do Žusterne, ki so ga v ponedeljek, 9. decembra 2013, izvedli študenti pod vodstvom predavatelja dr. Bena Arnejčiča. V četrtek, 12. decembra 2013, pa je v soorganizaciji Univerzitetne katedre za večjezičnost in medkulturnost UP potekalo predavanje dr. Alenke Kocbek z naslovom Strategija prevajalskih neliterarnih besedil - deset prevajalskih zapovedi. V ponedeljek, 16. decembra 2013, so bili najmlajši vabljeni na angleško pravljico Zverjasec (Gruffalo Julie Donaldson) in na delavnico izdelovanja živalskih kron. V četrtek, 19. decembra 2013, je bila v sklopu umetniške dejavnosti, otvoritev razstave »Čustvena barvitost«,likovnih del študentov pod mentorstvom doc. mag. Tilna Žbone. Praznični december se je na fakulteti zaključil s slavnostno podelitvijo javnih listin, nagrad in diplom UP PEF.
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino