Teden UP PEF in dnevi knjige 2016


Letošnji Teden Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem se je priključil Slovenskim dnevom knjige, ki so potekali od 18. do 23. aprila 2016 po vsej Sloveniji. Študenti in visokošolski učitelji fakultete so v sodelovanju s knjigarno Libris Koper obogatili pravljično dogajanje na Prešernovem trgu v Kopru. Tudi na UP PEF so se od 14. do 25. aprila 2016 zvrstili raznovrstni dogodki, s katerimi je fakulteta odprla svoja vrata tako mladim kot starejšim obiskovalcev.

Knjigarna Libris Koper je v sklopu Slovenskih dnevov knjige Prešernov trg spremenila v živahno zbirališče vseh ljubiteljev knjig. Na dogodku so sodelovali tudi študenti in visokošolski učitelji UP PEF. Fakulteta je praznovanje pričela že 14. marca 2016 s predstavitvijo najnovejših monografij visokošolskih učiteljev in sodelavcev UP PEF, ki so jih izdali leta 2015 kot avtorji ali uredniki v zbirki PEF Annales Ludus pri Založbi Annales in pri drugih založbah. Na predstavitvi znanstvenih in strokovnih monografij ter visokošolskih učbenikov so sodelovali številni avtorji in uredniki; dr. Bogdana Borota, dr. Tomaž Grušovnik dr. Jurka Lepičnik Vodopivec, dr. Iztok Retar, dr. Stanko Pelc, dr. Sonja Rutar, dr. Sonja Starc, mag. Tilen Žbona in drugi.

V sklopu sodelovanja s knjigarno Libris Koper izpostavljamo pogovor z dr. Aksinjo Kermauner, pisateljico in pesnico ter visokošolsko učiteljico na UP PEF, ki je potekal 19. aprila 2016 v knjigarni Libris Koper. Avtorica je svojo literarno pot začela leta 1977 s pesniško zbirko Ples pravljic, od takrat pa je izdala številna knjižna dela za otroke, mladino in odrasle ter za slepe in slabovidne, za katera je prejela tudi nagrade in priznanja.

Več informacij o slovenskih dnevih knjige in povezovanju s knjigarno Libris Koper

22. aprila 2016 je fakulteta v sklopu Tedna UP PEF odprla svoja vrata za vse generacije. Dopoldan so študenti gostili otroke iz obalnih vrtcev, za katere so pripravili zanimive, gibalne in poučne delavnice. Popoldan so se predinformativnega dneva udeležili kandidati, ki so se zanimali za nadaljnji študij inkluzivne pedagogike, izobraževanja odraslih, razrednega pouka, socialne pedagogike ali zgodnjega učenja.  V okviru novoustanovljenega centra za vseživljenjsko učenje  UP PEF je sledilo brezplačno predavanje izr. prof. dr Dejana Hozjana o pomenu vseživljenjskega učenja za posameznika.

Več informacij o Centru za vseživljenjsko učenje UPPEF

Teden UP PEF se je zaključil z lutkovnim maratonom PEFest, ki je letos potekal že tretje leto. Na festivalu  so sodelovale vse pedagoške fakultete, iz Kopra, Maribora in letos prvič tudi iz Ljubljane. Lutkovne predstave, ki jih je v sklopu študija pripravilo več kot 60 študentov vseh treh fakultet, so bile odigrane 25. aprila 2016  v Lutkovnem gledališču Maribor. Organizatorji si želijo, da bi prireditev postala tradicionalna in da bi pritegnila čim več mladih in tudi starejših obiskovalcev ter da bi še naprej uspešno povezovala slovenske pedagoške fakultete. 

Več informacij o 3. lutkovnem PEFestu

 

Več informacij o povezovanju s Pedagoško fakulteto v Pulju

 

 
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino