Poletna šola "Vključevanje učencev priseljencev" 2016


Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem je 23. avgusta pričela z izvajanjem poletne šole na temo vključevanja učencev priseljencev. Dva dni je potekala na fakulteti, ostale dneve pa so udeleženci poletne šole prisostvovali delu v t.i. uvajalnici na osnovnih in srednjah šolah v Kopru. Zaradi aktualnosti teme so bila vsa prosta mesta hitro zapolnjena.

 
Na koncu študijskega leta, od 23. do 31. avgusta, je Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem organizirala poletno šolo »Vključevanje učencev priseljencev«. Udeleženci so spoznali in skušali razumeti različne potrebe otrok, ki se zaradi socialnih in ekonomskih razmer, posamezni pa tudi zaradi vojnih razmer v državi izvora, priseljujejo v Slovenijo. Poleg tega so se seznanili z modelom vključevanja učencev priseljencev. Predavanja strokovnjakov s fakultete in iz prakse s prvim delom delavnic so potekala na fakulteti, drugi del delavnic pa v okviru t.i. uvajalnice na Osnovni šoli Koper, Osnovni šoli Antona Ukmarja Koper, Srednji tehniški šoli Koper in na Srednji ekonomski-poslovni šoli Koper, kjer so imeli udeleženci možnost pridobljene kompetence izgrajevati tudi v avtentični izkušnji začetnega vključevanja učencev priseljencev. 
 
Zaradi aktualnosti teme se na poletno šolo niso prijavili le študenti, ampak tudi drugi zaposleni v šolah, vrtcih in drugih javnih zavodih ter društvih, in sicer tako iz Obalno-Kraške regije kot iz osrednje Slovenije. Prosta mesta so bila hitro zapolnjena, zato na fakulteti razmišljajo, da bi tematiko priseljencev poglobljeno obravnavali tudi v novem, prihajajočem študijskem letu. 
 
Program
Foto utrip
 
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino