Male sive celice, ki so jih sooblikovali visokošolski učitelji z UP PEF, med nominiranci letošnjih Žarometov 2017

 


Dr. Sonja Čotar Konrad in dr. Mojca Kukanja Gabrijelčič se bosta kot del odlične ekipe s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in drugih snovalcev nove oddaje Male sive celice to nedeljo, 26. februarja, udeležili podelitve odmevnih medijskih nagrad – Žarometi.

Žaromete, nove medijske nagrade, podeljuje revija Vklop pod okriljem medijske skupine Media24. Podeljeni bodo to nedeljo, 26. februarja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Možen bo tudi neposreden ogled na prvem programu RTV Slovenija ob 20.30. Nagrado bodo prejeli tisti, ki so bili s strani gledalcev in poslušalcev ter strokovnjakov medijsko najbolj opaženi. Podeljene bodo v 10 kategorijah, v kategoriji TV-oddaja leta pa so poleg Malih sivih celic nominirani tudi Slovenija ima talent, Kmetija: Nov začetek, Vem, Taksi in MasterChef.

Sveža in odmevna prenova oddaje Male sive celice je rezultat izjemno uspešnega sodelovanja Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in Otroškega in mladinskega programa RTV Slovenije. Ekipa, ki je v letu 2016 ustvarila nov koncept oddaje, je delovala pod vodstvom dr. Sonje Čotar Konrad (UP Pedagoška fakulteta) in uredniškim vodstvom Barbare B. Stegeman (RTV Slovenija, Otroški in mladinski program).

Osvežena oddaja nagovarja ustvarjalnost, inovativnost mladih, njihovo razigranost in radovednost. Ponuja nova, zabavna in uporabna znanja. Osveženo oddajo so z navdušenjem sprejeli tako tekmovalci kot tudi gledalci, ki so jo celo nominirali za medijsko nagrado Žarometi, kot najboljšo tekmovalno oddajo leta.

Utemeljitev nominacije za Male sive celice
Male sive celice so že zdavnaj presegle okvire otroškega kviza v znanju, zaradi katerega je oddaja postala izziv tudi za odrasle. Inteligentna zasnova, simpatično vodenje in še bolj simpatični tekmovalci pretehtajo skromno produkcijo, vprašanja pa poskrbijo za napetost in navdušenje, da je v nekaterih mladih toliko znanja. Oddaja je že pred leti prerasla okvire TV-ekranov in postala pravo gibanje z istoimenskimi interesnimi dejavnostmi na mnogih osnovnih šolah. S prenovo se je oddaja pošteno osvežila in tako napoveduje še dolg rok trajanja.

Kratek opis oddaje Male sive celice
Kviz Male sive celice je prvenstveno namenjen osnovnošolcem, ki po uspešno opravljenih predtekmovanjih pokažejo svoje znanje in veščine še pred televizijskimi kamerami. V eni sezoni se pomeri 32 ekip. Vprašanja v kvizu naslavljajo sedem vrst inteligentnosti, posebnost pa sta tudi igri možganski labirint in brihtolin. Tekmovalci se poleg splošnega znanja med drugim preizkusijo še v znanju logike, tehnike in kulturne dediščine.

Več informacij o:
• nominacijah Žarometi,
• Malih sivih celicah,
• prenovi oddaje.
 
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino