Prva PEF olimpijada treh pedagoških fakultet in sprejem zmagovalcev 2017


Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta je v sredo, 22. marca 2017, organizirala prvo PEF olimpijado, športno in kulturno srečanje treh slovenskih pedagoških fakultet, iz Kopra, Ljubljane in Maribora. Na celodnevnem srečanju se je več kot 300 študentov pomerilo v različnih športnih disciplinah. V skupnem seštevku so zmagali študenti Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete.

Prva PEF olimpijada je potekala na pobudo Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Organizatorji so povabili študente vseh treh fakultet, ki so se prvič v zgodovini med seboj spopadli v različnih športnih disciplinah, in sicer v košarki, dvoranskem nogometu, odbojki in štafetnih igrah. Srečanja so se poleg športnikov udeležili tudi vsi pedagoški pevski zbori, ki so popestrili popoldansko in večerno druženje. V okviru PEF olimpijade je potekalo še tradicionalno 18. srečanje vodstev pedagoških fakultet, ki so poleg tekočih zadev razpravljali tudi o pomembnosti povezovanja strokovnjakov in sodelovanja tako na študijskem kot obštudijskem področju. Prvo mesto v skupnem seštevku so osvojili študenti Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, ki so domov pripeljali prehodni pokal. Naslednje leto bo zato PEF olimpijada potekala v Kopru.

Uradni sprejem tekmovalcev in predaja pokala fakulteti v enoletno hrambo je potekala v sredo, 28. marca 2017, ob 18. uri na dvorišču pred fakulteto. Za prijetno druženje sta poskrbela moški in ženski akademski pevski zbor ter orkester UP PEF.
 
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino