Pevska zbora UP PEF na reviji Primorska poje 2017


Od 3. marca do 23. aprila 2017 je potekala Revija Primorska poje, na kateri sta nastopila tudi moški in ženski akademski pevski zbor Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem.

Na Pedagoški fakulteti delujeta v študijskem letu 2016/2017 moški akademski pevski zbor pod vodstvom zborovodje doc. dr. Barbare Kopačin in ženski akademski pevski zbor pod vodstvom zborovodje Andreje Štucin Cergol. 18. marca 2017 sta se v Šempasu udeležila revije pevskih zborov Primorska poje, ki velja za eno največjih manifestacij slovenske ljubiteljske kulture. Zbori Pedagoške fakultete se že vrsto let redno udeležujejo te prireditve ter tako ohranjajo in krepijo tradicijo nastopanja.
 
Revija pevskih zborov Primorska poje je glasbena prireditev, ki jo organizira Zveza pevskih zborov Primorske v sodelovanju z Zvezo slovenskih kulturnih društev Trst, Gorica in Videm ter s tržaško Zvezo cerkvenih pevskih zborov, Zvezo slovenske katoliške prosvete iz Gorice in Javnim skladom za kulturne dejavnosti. Letošnja prireditev je 48. po vrsti in je najštevilčnejša, saj je postregla z več kot 30 koncerti. Trajala je od 3. marca do 23. aprila, zvrstilo se je več kot 200 pevskih zborov oz. več kot 4000 pevcev, ki so nastopili na 32 lokacijah po celotni primorski regiji, v zamejstvu in tudi na Hrvaškem. Posvečena je 70. obletnici priključitve Primorske matični domovini, 80. obletnici smrti skladatelja Lojzeta Bratuža in 130. obletnici rojstva skladatelja Zorka Prelovca. Kot vsako leto so bili posnetki z nastopov ob torkih zvečer predvajani na valovih Radia Koper.
 
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino